Skip to main content

SINGLES

ΑΥΤΟΣ είναι ο Νο1 λόγος που πρέπει να βάζεις στόχους

Κάν’το για το μυαλό σου.


Φύλλις Νικολάου

Μπορεί η έννοια του στόχου και του σκοπού να «πέθανε» για εσένα κάπου εκεί στις αρχές της οικονομικής κρίσης. Ωστόσο, η επιστήμη προειδοποιεί ότι η έλλειψη στόχων μπορεί να βλάψει σοβαρά τον.. εγκέφαλό σου. Και με αυτό δεν εννοούμε να τον κάψει. Αντίθετα, οι ειδικοί τονίζουν ότι αν αποκτήσεις ένα σκοπό, ενδέχεται να επιβραδυνθεί έως και κατά 30% η έκπτωση των νοητικών λειτουργιών σου. 

Συγκεκριμένα, το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από πρόσφατη έρευνα του Ιατρικού Κολεγίου του πανεπιστημίου Rush στο Σικάγο, στην οποία διαπιστώθηκε ότι οι άνθρωποι οι οποίοι αισθάνονται ότι η ζωή τους έχει νόημα κινδυνεύουν λιγότερο από την άνοια αλλά και το σχηματισμό αμυλοειδών πλακών.

Κι επειδή δεν είσαι υποχρεωμένη να γνωρίζεις τα πάντα για την Νευροψυχολογία, να σημειώσουμε ότι η βήτα-αμυλοειδής πρωτεΐνη δημιουργεί πλάκες που συσσωρεύονται στον εγκέφαλο. Μάλιστα, αυτή η δράση της σχετίζεται με την εμφάνιση της νόσου Alzheimer.

Κι αν το παραπάνω σενάριο δεν σε ψήνει ιδιαίτερα για να βάλεις στόχο, σε ενημερώνουμε ότι μπορείς να καταφέρεις το ίδιο απλά παραμένοντας κοινωνική ή αφιερώνοντας χρόνο στο αγαπημένο σου χόμπι, μιας και άλλες έρευνες έχουν δείξει ότι οι εγκεφαλικοί νευρώνες των ατόμων με ενεργή κοινωνική ζωή, υψηλό μορφωτικό επίπεδο και πολλά εξω-εργασιακά ενδιαφέροντα ζουν περισσότερο.

Διαβάστε επίσης

SINGLES

16 σημάδια ότι αναζητάτε την ευτυχία σε όλα τα λανθασμένα μέρη

Πώς να σταματήσετε να ψάχνετε την ευτυχία εκεί που δεν θα την βρείτε

SINGLES

Πώς να καταλάβεις αν σε θέλει από τα μηνύματά του

Αποκωδικοποιώντας τη γραπτή σας επικοινωνία

SINGLES

Ο έρωτας δεν είναι σινεμά, μωρό μου…

Τοξικές σχέσεις που ρομαντικοποιήθηκαν στην οθόνη

Προτεινόμενα