Υπάρχουν χαζές ερωτήσεις; - AllYou.gr

Search

Υπάρχουν χαζές ερωτήσεις;

Πίστευε και μη... ρωτάς!

> ΕΓΩ ::
08 Ιουλίου 2016

Μπορεί η περιέργεια να σκότωσε τη γάτα, η φυσική περιέργεια πάντως έχει και θετικά αποτελέσματα. Αυτό αποδεικνύει έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση «Perspectives in Psychological Science».

Οι μελετητές ανέλυσαν εκ νέου τα αποτελέσματα 200 παλαιότερων ερευνών σε δείγμα 50.000 μαθητών και φοιτητών και συμπέραναν ότι τα άτομα που συνηθίζουν να κάνουν πολλές ερωτήσεις, εκπληρώνουν πιο εύκολα τους στόχους τους, ενώ φαίνεται να έχουν και υψηλότερο δείκτη νοημοσύνης.

Η επικεφαλής της έρευνα, δρ. Sophie von Stumm, υπογραμμίζει μάλιστα ότι «μπορεί να έχουμε συνδέσει τα υπερβολικά “γιατί;” με τα μικρά, αφελή ακόμη παιδιά. Στην πραγματικότητα, όμως, οι ερωτήσεις όχι μόνο μας βοηθούν να γίνουμε εξυπνότεροι, αλλά αποτελούν εξαρχής δείκτη νοητικής ωριμότητας. Κι αυτό γιατί, οι περίεργοι άνθρωποι τείνουν να διαβάζουν ή να ταξιδεύουν περισσότερο».

Κι αν νομίζεις ότι τα καλά του να αναρωτιέσαι συνέχεια περιορίζονται στην ακαδημαϊκή σου πορεία, κάνεις λάθος. Οι συγγραφείς της παραπάνω έρευνας υποστηρίζουν ότι τα άτομα που «ψάχνονται» για απαντήσεις έχουν μπροστά τους και ένα λαμπρό επαγγελματικό μέλλον, τονίζοντας ότι «λόγω της περιέργειάς τους, αυτά τα άτομα παρουσιάζουν μεγαλύτερο περιθώριο για επαγγελματική ανάπτυξη και βελτίωση».

Hot αυτή τη στιγμή!

ΜΟΔΑ

Η νέα συλλογή matis υμνεί το σύγχρονο urban glam

Αυτή τη σεζόν, η matis προσεγγίζει τις πιο θηλυκές πτυχές του μπαρόκ και τις μετατρέπει σε υπέροχα κομμάτια και σύνολα.
INTERVIEW

Χάρις Αλεξίου: «Το συναίσθημα φυλακίζουμε μέσα μας, όχι τα γεγονότα»

Η δική μας, η μοναδική Χαρούλα. Των τραγουδιών, του έρωτα, της αγάπης, του γλεντιού, της συγκίνησης, της καρδιάς μας, της ζωής μας. Η Χάρις Αλεξίου στο allyou.
ΣΧΕΣΕΙΣ

3 λόγοι που οι άντρες οδηγούνται στην απιστία

Τα πιθανά σενάρια πίσω από την απόφαση του να κοιτάξει άλλη ενώ είσαστε μαζί.
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ένας πολύ καλός λόγος να παραγγέλνεις συχνότερα sushi

Αν έψαχνες δικαιολογίες τις έχεις με τη σφραγίδα της επιστήμης.
STAR STYLE

Οι εμφανίσεις της Michelle Obama που δε γίνεται να ξεχάσουμε

Ενώ η αντίστροφη μέτρηση μέχρι την εκλογή του επόμενου Προέδρου της Αμερικής έχει ξεκινήσει, εμείς κάνουμε μια αναδρομή στις εμφανίσεις της πιο αγαπημένης Πρώτης Κυρίας!
ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ

6 φθινοπωρινές αποχρώσεις μανό που πρέπει να δοκιμάσεις

Μην υποδεχτείς το Φθινόπωρο μόνο στην ντουλάπα σου, αλλά και στα νύχια σου!