Υπάρχουν χαζές ερωτήσεις; - AllYou.gr

Search

Υπάρχουν χαζές ερωτήσεις;

Πίστευε και μη... ρωτάς!

> ΕΓΩ ::
08 Ιουλίου 2016

Μπορεί η περιέργεια να σκότωσε τη γάτα, η φυσική περιέργεια πάντως έχει και θετικά αποτελέσματα. Αυτό αποδεικνύει έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση «Perspectives in Psychological Science».

Οι μελετητές ανέλυσαν εκ νέου τα αποτελέσματα 200 παλαιότερων ερευνών σε δείγμα 50.000 μαθητών και φοιτητών και συμπέραναν ότι τα άτομα που συνηθίζουν να κάνουν πολλές ερωτήσεις, εκπληρώνουν πιο εύκολα τους στόχους τους, ενώ φαίνεται να έχουν και υψηλότερο δείκτη νοημοσύνης.

Η επικεφαλής της έρευνα, δρ. Sophie von Stumm, υπογραμμίζει μάλιστα ότι «μπορεί να έχουμε συνδέσει τα υπερβολικά “γιατί;” με τα μικρά, αφελή ακόμη παιδιά. Στην πραγματικότητα, όμως, οι ερωτήσεις όχι μόνο μας βοηθούν να γίνουμε εξυπνότεροι, αλλά αποτελούν εξαρχής δείκτη νοητικής ωριμότητας. Κι αυτό γιατί, οι περίεργοι άνθρωποι τείνουν να διαβάζουν ή να ταξιδεύουν περισσότερο».

Κι αν νομίζεις ότι τα καλά του να αναρωτιέσαι συνέχεια περιορίζονται στην ακαδημαϊκή σου πορεία, κάνεις λάθος. Οι συγγραφείς της παραπάνω έρευνας υποστηρίζουν ότι τα άτομα που «ψάχνονται» για απαντήσεις έχουν μπροστά τους και ένα λαμπρό επαγγελματικό μέλλον, τονίζοντας ότι «λόγω της περιέργειάς τους, αυτά τα άτομα παρουσιάζουν μεγαλύτερο περιθώριο για επαγγελματική ανάπτυξη και βελτίωση».Ακολούθησε το allyou στο Instagram!