Δεν θα πιστεύεις ΠΩΣ θα σου έρθει η έμπνευση - AllYou.gr

Search

Δεν θα πιστεύεις ΠΩΣ θα σου έρθει η έμπνευση

Χαμογέλα για να φας... φλασιά!

> ΕΓΩ ::
11 Ιουλίου 2016

Είσαι σε brainstorming session με τον προϊστάμενο και τους συνεργάτες σου, αλλά δεν λέει να σου έρθει μισή καλή ιδέα; Η λύση είναι απλή: χαμογέλασε κι όλα θα γίνουν!

Μάλιστα, οι ειδικοί των Πανεπιστημίων Northwestern και Drexel προτείνουν, πριν επιχειρήσεις να λύσεις ένα δύσκολο πρόβλημα, να βάλεις σε τάξη τα οικονομικά σου ή να ασχοληθείς μ’ ένα σημαντικό επαγγελματικό σχέδιο, να κάνεις «κλικ» σε ένα από τα άπειρα αστεία video που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο.
Πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη από τα δυο παραπάνω πανεπιστήμια, μάλιστα, υποστηρίζει ότι έτσι είναι πολύ πιο εύκολο να αναφωνήσεις «Εύρηκα!» την ώρα που διασκεδάζεις, να «ανάψει», δηλαδή, στον εγκέφαλό σου ο σπινθήρας που σχετίζεται με την επίλυση προβλημάτων. 

Γιατί συμβαίνει αυτό; «Η θετική ψυχική διάθεση αυξάνει τη δημιουργική διορατικότητα και τη σκέψη», εξηγεί ο δρ. John Kounios, καθηγητής ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Drexel.

Έτσι, την επόμενη φορά που νιώθεις ότι δεν σου κατεβαίνει καμιά ιδέα, μπορείς να μπεις στο YouTube και μάλιστα με τις ευλογίες των ειδικών- το γέλιο θα σου χαρίσει την πολυπόθητη νοητική ανάταση!Ακολούθησε το allyou στο Instagram!