Έτσι θα νικήσεις αποτελεσματικά ΚΑΘΕ συναισθηματική τρικυμία - AllYou.gr

Search

Έτσι θα νικήσεις αποτελεσματικά ΚΑΘΕ συναισθηματική τρικυμία

Keep walking…

> ΕΓΩ ::
15 Ιουλίου 2016

Σίγουρα σου έχει συμβεί: ένας χωρισμός, η ξαφνική απώλεια κάποιου αγαπημένου προσώπου, μια οικονομική δυσκολία ή μια περιπέτεια υγείας, που σε κάνει να νιώθεις ότι χάνεις τη γη κάτω από τα πόδια σου. Απέναντι σε όλα αυτά τα δυσάρεστα γεγονότα, οι περισσότεροι από εμάς νιώθουμε ότι είμαστε ανήμποροι καθώς χάνουμε εντελώς τον έλεγχο των καταστάσεων.

Τα καλά νέα είναι ότι μπορείς να επαναπροσδιορίσεις τις σταθερές, τις αξίες και τη στάση σου απέναντι στη ζωή και, κυρίως, να καταλάβεις τι είναι πραγματικά σημαντικό για εσένα. Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι για να φτάσεις να αναφωνείς με πάθος στη ζωή το γνωστό λαϊκό άσμα που λέει «Χτύπα κι άλλο, θα το αντέξω» ή μέχρι να πεις αποφασιστικά «I will survive», χρειάζεται αρκετός χρόνος και ακόμα περισσότερα ψυχικά αποθέματα.

Κατά βάση, όμως, αυτές οι άσχημες περιστάσεις απαιτούν από εσένα να αναπτύξεις μία πολύ βασική δεξιότητα, την προσαρμοστικότητα, η οποία μπορεί να σε βοηθήσει να ξεπεράσεις κάθε προσωπική τραγωδία. Θέλεις να μάθεις πώς; Ξεκίνησε με αυτά τα τρία βήματα.

Βήμα 1ο : Πάρ' το απόφαση

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις όταν έρχεσαι αντιμέτωπη με τα απρόοπτα που διαταράσσουν την καθημερινότητά σου, είναι να αποδέχεσαι τα νέα γεγονότα. Αυτή η διαδικασία είναι αρκετά χρονοβόρα και ψυχικά δύσκολη. Ωστόσο, είναι απαραίτητη προκειμένου να πάρεις την απόφαση να συνεχίσεις τη ζωή σου.

Βήμα 2ο : Άφησε τον εαυτό σου να «πενθήσει»

Τι σημαίνει αυτό; Ότι πρέπει να εκτονώνεις τα συναισθήματα σου. Άλλωστε, είναι λογικό να μη νιώθεις καλά όταν έχεις μόλις χωρίσει ή χάσει κάποιο αγαπημένο σου πρόσωπο. Αντίθετα, αν δεν εκφράζεις τα συναισθήματά σου, παρατείνεις τη θλίψη που νιώθεις.

Βήμα 3ο : (Ξανά)μπες στο παιχνίδι

Δεν χρειάζεται να κάνεις μεγάλα άλματα, αρκεί να βγεις από το σπίτι. Πήγαινε για καφέ με τους φίλους σου, συζήτησε μαζί τους το πρόβλημά σου και τα συναισθήματά σου ή κάνε έναν περίπατο. Όλα τα παραπάνω θα σε βοηθήσουν να βάλεις την καθημερινότητά σου (εκ νέου) σε πρόγραμμα.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!