Skip to main content

SINGLES

Το ημερήσιο πρόγραμμα που θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής σου

Και τώρα που οι διακοπές ανήκουν επίσημα στο παρελθόν, να πως θα ξαναμπεις σε (τέλειο) πρόγραμμα.


Φύλλις Νικολάου

Ανήκεις στην κατηγορία των ανθρώπων που δηλώνουν ότι η βασική επιδίωξή τους στις διακοπές είναι να κατεβάσουν διακόπτες και να μην σκέφτονται απολύτως τίποτα; Θα συμφωνήσουμε μαζί σου: αυτή η τακτική σε βοηθά να απαλλαγείς από τη συσσωρευμένη κούραση και να γεμίσεις πραγματικά τις μπαταρίες σου. Δυστυχώς όμως κάνει και την επιστροφή στην καθημερινότητα να σου φαίνεται βουνό και να σε δυσκολεύει να συγκεντρωθείς ή να προσαρμοστείς στη δουλειά και τους ρυθμούς της καθημερινότητας. Τα καλά νέα: δεν είναι ανέφικτο να ξαναβρείς το μυαλό σου μετά τις διακοπές! Για αυτό, σου παρουσιάζουμε ένα ημερήσιο πρόγραμμα που έχει στόχο να σε βοηθήσει να συγχρονιστείς με την σκληρή πραγματικότητα και να βελτιώσεις την ποιότητα της ζωής σου.

6.00-8.00
* Απόλαυσε ένα πρωινό πλούσιο σε τροφές που στηρίζουν τις εγκεφαλικές λειτουργίες όπως μύρτιλλα με γιαούρτι χαμηλών λιπαρών και δημητριακά. Πέρα από ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες, τα μύρτιλλα αυξάνουν την ροή του αίματος στον εγκέφαλο πράγμα που βελτιώνει τη λειτουργία των νευρώνων.

9.00-11.00
* Αν είσαι fan της πρωινής γυμναστικής, ψήφισε αερόβια. Αυτό το είδος άσκησης ενδέχεται να αυξάνει τον όγκο του ιππόκαμπου του εγκεφάλου. Αν δεν μπορείς να πας γυμναστήριο, τότε πάρκαρε το αυτοκίνητο σου περίπου 1 χλμ. από το γραφείο. Αποτελεί έναν από τους πλέον αποτελεσματικούς τρόπους για να ακονίσεις το μυαλό σου.
* Άλλαξε φώτα. Οι λαμπτήρες ευρέως φάσματος σε κρατούν σε εγρήγορση, ενισχύουν κρίσιμες εγκεφαλικές λειτουργίες (όπως η μνήμη) ενώ παράλληλα επηρεάζουν τη διάθεση. Οι ειδικοί διατείνονται ότι το φως που εκπέμπουν μοιάζει με εκείνο στο οποίο είχαν συνηθίσει να ζουν οι άνθρωποι πριν από την ανακάλυψη του ηλεκτρισμού.

12.00-14.00
* Βάλε στο πιάτο σου λαχανικά και συγκεκριμένα καρότα, σέλινο και πράσινες πιπεριές τα οποία αποτελούν πολύ καλές πηγές λουτεολίνης, μίας φυτικής ουσίας που περιορίζει τον κίνδυνο εμφάνισης των συμπτωμάτων άνοιας. Επίσης, μη ξεχνάς να μαγειρεύεις με ελαιόλαδο και να πίνεις μέντα και χαμομήλι τα οποία περιέχουν την εν λόγω ουσία.
 

15.00-17.00
* Πάρε τον (άλλο) δρόμο της επιστροφής. Το κλειδί για ένα υγιές και δυνατό μυαλό είναι η απουσία ρουτίνας, τονίζουν οι νευροεπιστήμονες. Οι μικρές αλλαγές σε καθημερινές, επαναλαμβανόμενες και σχεδόν αυτοματοποιημένες διαδικασίες και συνήθειες, όπως το πού κάθεσαι όταν τρως ή ποια διαδρομή επιλέγεις για να γυρίσεις σπίτι μετά τη δουλειά, αποτελούν την ιδανική εξάσκηση για το μυαλό σου.

18.00-20.00
*Από το Α ως το Ω3. Η αυξημένη πρόσληψη Ω-3 λιπαρών οξέων και συγκεκριμένα DHA -που υπάρχουν σε υψηλή συγκέντρωση στο σολομό, τον τόνο, τις σαρδέλες και τις ρέγκες- μέσω της διατροφής έχει συνδεθεί με σημαντική βελτίωση στις μη-λεκτικές λογικές-μαθηματικές και λεκτικές ικανότητες.
* Κλείσε την τηλεόραση. Κι όχι μόνο γιατί δεν αντέχεις να ακούς για τα νέα φορολογικά μέτρα. Φαίνεται ότι κάθε ώρα που περνάς μπροστά από την μικρή οθόνη αυξάνει κατά 1,3% την πιθανότητα εμφάνισης των συμπτωμάτων άνοιας -ειδικά αν είσαι μεταξύ 40-59 ετών. Αντίθετα,  κάθε ώρα που περνάς με τους φίλους σου μειώνει τον κίνδυνο κατά 18%.

21.00-23.00
* Το σεξ δραστηριοποιεί το μυαλό και συμβάλλει στη δημιουργία νέων νευρώνων. Αυτό τουλάχιστον αποδεικνύουν πρόσφατες εργαστηριακές έρευνες. Σε αυτές, τα άτομα που έκαναν σεξ τουλάχιστον από μία φορά την ημέρα και για 14 συνεχόμενες ημέρες, όχι μόνο απέκτησαν νέα εγκεφαλικά κύτταρα αλλά απαλλάχθηκαν και από το άγχος.
*Μείνε στο σκοτάδι. Τόσο η ποιότητα όσο και η ποσότητα του ύπνου εξαρτάται άμεσα από την έκθεση σου στο φως λίγο πριν πέσεις στο κρεβάτι, διατείνονται οι ειδικο του Κέντρου Διαταραχών του Ύπνου του Πανεπιστημίου UCLA. Με άλλα λόγια, ακόμα κι έχεις καταφέρει να κοιμηθείς, το ημίφως και ειδικά το μπλε φως που εκπέμπει το κινητό, το laptop ή το iPad μπορεί να σε ξυπνήσει και επομένως να διαταράξει άμεσα τον ύπνο σου. Αν λοιπόν θέλεις να κλείσεις μάτι, φρόντισε να σβήνεις όλα τα φώτα του δωματίου σου καθώς και όλες τις ηλεκτρικές συσκευές που έχεις μέσα σε αυτό.

Διαβάστε επίσης

SINGLES

16 σημάδια ότι αναζητάτε την ευτυχία σε όλα τα λανθασμένα μέρη

Πώς να σταματήσετε να ψάχνετε την ευτυχία εκεί που δεν θα την βρείτε

SINGLES

Πώς να καταλάβεις αν σε θέλει από τα μηνύματά του

Αποκωδικοποιώντας τη γραπτή σας επικοινωνία

SINGLES

Ο έρωτας δεν είναι σινεμά, μωρό μου…

Τοξικές σχέσεις που ρομαντικοποιήθηκαν στην οθόνη

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 18 Απριλίου

Τα εμπόδια που βρίσκονταν στον δρόμο σας θα αρχίσουν να απομακρύνονται

VIRAL

The Sympathizer: Είδαμε το πρώτο επεισόδιο της νέας σειράς με τον Robert Downey Jr.

Η νέα σειρά από τον σκηνοθέτη του «Oldboy» και «The Handmaiden» είναι ένα καταιγιστικό κατασκοπευτικό θρίλερ με φόντο το τέλος του πολέμου του Βιετνάμ.

ΣΙΝΕΜΑ

Φεστιβάλ Σύγχρονου Σουηδικού Κινηματογράφου στο Studio New Star Art Cinema

H New Star διοργανώνει μία σειρά προβολών, σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Σουηδίας.