Τι πιστεύει η επιστήμη για την πρώτη εντύπωση; - AllYou.gr

Search

Τι πιστεύει η επιστήμη για την πρώτη εντύπωση;

Ώρα να μάθεις αν  είναι τελικά καταλυτική η πρώτη φορά που γνωρίζεις κάποιον.

> ΕΓΩ ::
03 Σεπτεμβρίου 2016

Η αλήθεια είναι ότι όταν γνώρισες πρώτη φορά την νέα σου συνάδελφο σού φάνηκε λίγο… ξινή. Κι όσο κι αν προσπαθείς να βρεις τρόπους και (της) δίνεις ευκαιρίες για να την δεις με άλλο μάτι,  η άποψή σου επιμένει να παραμένει. Δεν είσαι η μόνη. Είναι γεγονός: η πρώτη εντύπωση είναι, τελικά, η επικρατέστερη.

Και δεν το λέμε έτσι αλλά έχουμε και αποδείξεις και ονόματα. Σύμφωνα, άλλωστε, με νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο του Οντάριο, με επικεφαλής τον καθηγητή Bertram Gawronski, η πρώτη εντύπωση λειτουργεί σαν κανόνας, ενώ οι επόμενες εντυπώσεις καταχωρούνται στον εγκέφαλό σου σαν εξαιρέσεις. Αυτό σημαίνει πώς αν οι γείτονές σου σε κατατάξουν εξ’ αρχής στις γκρινιάρες (επειδή σε ενοχλεί, για παράδειγμα, ο θόρυβος από το καζανάκι του διπλανού διαμερίσματος ή το γεγονός ότι, πολύ συχνά, η κορούλα των δίπλα κάνει λίγη παραπάνω φασαρία), θα δυσκολευτείς πολύ στη συνέχεια να τους το ανατρέψεις.

Τι σημαίνει πρακτικά σε αυτό; Σε οποιαδήποτε πρώτη επαφή –ειδικά επαγγελματική- καλό είναι να φροντίζεις να δείχνεις πάντα την καλή και φωτεινή πλευρά σου και να αφήνεις τις πιο σκοτεινές και «δύσκολες» για αργότερα.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!