«Τα ΣΚ κοιμάμαι περισσότερο για να αναπληρώσω το χαμένο ύπνο, αλλά δε νιώθω καλύτερα. Γιατί;» - AllYou.gr

Search

«Τα ΣΚ κοιμάμαι περισσότερο για να αναπληρώσω το χαμένο ύπνο, αλλά δε νιώθω καλύτερα. Γιατί;»

Μάθε τώρα τι πρέπει να κάνεις για να είσαι ξεκούραστη όλη την εβδομάδα.

> ΕΓΩ ::
04 Σεπτεμβρίου 2016

Ο λόγος που ενώ κοιμάσαι περισσότερο και καλύτερα το Σαββατοκύριακο νιώθεις εξίσου κουρασμένη με τις καθημερινές ότι απλός: αυτές οι επιπλέον ώρες ύπνου αδυνατούν να καλύψουν το συσσωρευμένο έλλειμμα ύπνου που εμφανίζεις.

Αρκεί να σκεφτείς ότι υπό κανονικές συνθήκες ο οργανισμός σου χρειάζεται 8 ώρες καλού ύπνου για να λειτουργήσει κανονικά. Έστω ότι μία δύσκολη, απαιτητική και αγχωτική εβδομάδα στη δουλειά σού στερεί 2 ώρες ύπνου σε καθημερινή βάση. Αυτό σημαίνει ότι στο τέλος της εβδομάδας «χρωστάς» στον οργανισμό σου 10 γεμάτες ώρες ύπνου, εξηγούν Αμερικανοί ειδικοί.

Προσπαθώντας να αναπληρώσεις το χαμένο ύπνο κατά το Σαββατοκύριακο παρατείνοντας τον ύπνο σου κατά 1-2 ώρες όχι μόνο δεν καταφέρνεις να ξεκουραστείς αλλά αντίθετα καταλήγεις να νιώθεις περισσότερο εξαντλημένη. Για ποιο λόγο; Μα γιατί ο οργανισμός σου αναγκάζεται να βγει από το λήθαργο στον οποίο πέφτεις.

Μην προσπαθείς λοιπόν να αναπληρώσεις το χαμένο ύπνο με αυτό τον τρόπο: αντίθετα, όποτε νιώθεις ότι χρειάζεσαι επιπλέον ξεκούραση, προσπάθησε να ρυθμίσεις εκ νέου το βιολογικό ρολόι σου πέφτοντας στο κρεβάτι σου λίγο νωρίτερα από ό,τι συνηθίζεις.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!