Γίνε πιο παραγωγική χωρίς να κουραστείς! - AllYou.gr

Search

Γίνε πιο παραγωγική χωρίς να κουραστείς!

Είχες σκεφτεί ότι μπορούν να σε βοηθήσουν τα παρακάτω 6 tips;  

> ΕΓΩ ::
16 Σεπτεμβρίου 2014

1. Κάνε τακτικά διαλείμματα: Η ιδανική φόρμουλα για απόδοση στο μέγιστο, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι να διακόπτεις ανά 90 λεπτά τη δουλειά σου για να κάνεις ένα διάλειμμα 20 λεπτών. 

2. Μην το παίζεις ζογκλέρ: Η προσπάθειά σου να κάνεις πολλά πράγματα ταυτόχρονα στην καλύτερη περίπτωση θα σε κάνει πιο αργή και στη χειρότερη πιο επιρρεπή σε λάθη! Στην πραγματικότητα, ο εγκέφαλός μας δεν μπορεί να εκτελέσει πάνω από μία δραστηριότητες τη φορά.

3. Ανακάλυψε τη χαρά της σιέστας: Μετά το μεσημεριανό γεύμα, τα επίπεδα σεροτονίνης και ντοπαμίνης πέφτουν, γεγονός που εξηγεί το γιατί νιώθουμε κόπωση και υπνηλία. Αν σου το επιτρέπει το ωράριό σου, άκουσε το σώμα σου και πάρε έναν μεσημεριανό υπνάκο.

4. Βάλε την άσκηση στη ζωή σου: Και φτιάχνει τη σιλουέτα και ανακουφίζει από το στρες και, επιπλέον, ενισχύει τις εγκεφαλικές λειτουργίες. Ακόμη και μισή ώρα διάδρομος ανά 2-3 μέρες έχει αποτέλεσμα.

5. Δες βιντεάκια με γάτες: Επιτέλους, η επιστήμη σού δίνει το τέλειο άλλοθι να απολαύσεις με την ησυχία σου βίντεο με χαριτωμένα ζωάκια και μωρά. Η παρακολούθησή της, σύμφωνα με μια ιαπωνική έρευνα, σε κάνει πιο προσεκτική στη δουλειά σου.

6. Άκουσε μουσική: Καθώς ανεβάζει τα επίπεδα ντοπαμίνης στον οργανισμό σου, σου φτιάχνει τη διάθεση και σου δίνει το κίνητρο να δουλέψεις. Αρκεί να μη σου αποσπά την προσοχή!

 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!