Με αυτή τη μέθοδο θα απογειώσεις την παραγωγικότητα σου - AllYou.gr

Search

Με αυτή τη μέθοδο θα απογειώσεις την παραγωγικότητα σου

Πάρε στυλό, τετράδιο και βάλε στην καθημερινότητα σου την μέθοδο Ivy Lee.

> ΕΓΩ ::
07 Σεπτεμβρίου 2016

Αν έχεις κάθε μέρα όρεξη να κάνεις πράγματα, αλλά καταλήγεις κάθε βράδυ να μετράς πόσα δεν κατάφερες να χωρέσεις μέσα στη μέρα, τότε είναι πολύ πιθανό να χρειάζεσαι στην καθημερινότητα σου μια to-do list. Ξέρεις, ένα σημειωματάριο στο οποίο θα γράφεις όλα όσα θέλεις να κάνεις, ώστε να τα έχεις μπροστά σου, ξεκάθαρα και να τα κυνηγάς πιο συγκεντρωμένη.

Όμως, αν όντως θελήσεις να πεις ναι στο to-do list κάν'το σωστά. Μην επιδοθείς σε γράψιμο 100 στόχων τη φορά. Υπάρχει μια μέθοδος η οποία χρονολογείται 100 χρόνια πριν όπως διαβάζουμε στο Realsimple, και λέγεται Ivy Lee. Yπόσχεται να σε βοηθήσει στην οργάνωση και να απογειώσει την παραγωγικότητα σου. 

Οι βασικοί της άξονες είναι οι εξής 5:

1. Ξεκίνα το βράδυ κάθε ημέρας. Γράψε τα 6 πιο σημαντικά πράγματα που χρειάζεται να ολοκληρώσεις την επόμενη ημέρα. Παρά το ότι μπορεί να θέλεις να κάνεις πάνω από 6, προσπάθησε να περιοριστείς.

2. Δες όσα έχεις να κάνεις και βάλ' τα σε σειρά. Τι είναι πιο πιεστικό για εσένα και πρέπει να τελειώσει άμεσα; Αυτό πρέπει να μπει στην πρώτη θέση.

3. Όταν ξεκινήσεις την επόμενη μέρα, κάνε πρώτα αυτό που βρίσκεται στον αριθμό 1 στη λίστα σου. Μην κανεις τίποτα άλλο μέχρι να το ολοκληρώσεις. Σιγουρέψου ότι στρέφεις εκεί όλη την προσοχή σου. Μόλις το ολοκληρώσεις, μπορείς να προχωρήσεις στο δεύτερο πράγμα που έχεις να κάνεις. 

4. Ολοκλήρωσε όσα περισσότερα μπορείς από τη λίστα σου, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Συγκεντρώσου σε ένα πράγμα τη φορά. Αν σου μείνουν δουλειές που δεν κατάφερες να ολοκληρώσεις, τότε τις μεταθέτεις την επόμενη μέρα.

5. Ακολούθησε αυτή τη μέθοδο κάθε μέρα που έχεις πολλά πράγματα να ολοκληρώσεις.
 

 

Hot αυτή τη στιγμή!

ΜΟΔΑ

Η νέα συλλογή matis υμνεί το σύγχρονο urban glam

Αυτή τη σεζόν, η matis προσεγγίζει τις πιο θηλυκές πτυχές του μπαρόκ και τις μετατρέπει σε υπέροχα κομμάτια και σύνολα.
INTERVIEW

Χάρις Αλεξίου: «Το συναίσθημα φυλακίζουμε μέσα μας, όχι τα γεγονότα»

Η δική μας, η μοναδική Χαρούλα. Των τραγουδιών, του έρωτα, της αγάπης, του γλεντιού, της συγκίνησης, της καρδιάς μας, της ζωής μας. Η Χάρις Αλεξίου στο allyou.
ΣΧΕΣΕΙΣ

3 λόγοι που οι άντρες οδηγούνται στην απιστία

Τα πιθανά σενάρια πίσω από την απόφαση του να κοιτάξει άλλη ενώ είσαστε μαζί.
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ένας πολύ καλός λόγος να παραγγέλνεις συχνότερα sushi

Αν έψαχνες δικαιολογίες τις έχεις με τη σφραγίδα της επιστήμης.
STAR STYLE

Οι εμφανίσεις της Michelle Obama που δε γίνεται να ξεχάσουμε

Ενώ η αντίστροφη μέτρηση μέχρι την εκλογή του επόμενου Προέδρου της Αμερικής έχει ξεκινήσει, εμείς κάνουμε μια αναδρομή στις εμφανίσεις της πιο αγαπημένης Πρώτης Κυρίας!
ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ

6 φθινοπωρινές αποχρώσεις μανό που πρέπει να δοκιμάσεις

Μην υποδεχτείς το Φθινόπωρο μόνο στην ντουλάπα σου, αλλά και στα νύχια σου!