Τι σου προκαλεί την... Κυριακίλα; - AllYou.gr

Search

Τι σου προκαλεί την... Κυριακίλα;

Να πως εξηγούν οι ειδικοί την μελαγχολία της Κυριακής.

> ΕΓΩ ::
11 Σεπτεμβρίου 2016

Κυριακή σήμερα και μάλλον έχεις αποφασίσει να λιώσεις μπροστά στον καναπέ σου, βλέποντας «Stranger Things». Κάπου μεταξύ επεισοδίων, όμως, ξαφνικά νιώθεις ότι όλα είναι μάταια, ότι η δουλειά σου έχει (σχεδόν) καταλάβει την καθημερινότητα και τη  ζωή σου και ότι οι προσδοκίες σου να κάνεις κάτι ξεχωριστό αυτό το Σαββατοκύριακο έχουν αρχίσει να ξεθωριάζουν επικίνδυνα. Έρευνες, άλλωστε, έχουν αποδείξει ότι η Κυριακή είναι η λιγότερο ευτυχισμένη μέρα της εβδομάδας, με 4 στα 10 άτομα να δηλώνουν ότι νιώθουν βαθιά μελαγχολία και θλίψη.

Και μπορεί να νόμιζες ότι η Κυριακάτικη μελαγχολία είναι θέμα αμιγώς ψυχολογικό. Εδώ πρέπει να σε ενημερώσουμε ότι κάνεις λάθος: μιας και ο λόγος που πέφτεις σε μελαγχολία κάθε Κυριακή απόγευμα είναι βιολογικός. Αυτό τουλάχιστον διατείνονται οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μαϊάμι. Έτσι, σύμφωνα με πρόσφατα δεδομένα, «φαίνεται ότι ακόμα και η πιο μικρή σκέψη σχετικά με τη δύσκολη εβδομάδα που σε περιμένει στη δουλειά είναι ικανή να ενεργοποιήσει την έκκριση κορτιζόλης, της ορμόνης του άγχους, από τον οργανισμό σου», τονίζει ο Δρ Craig M. Marker, επικεφαλής της εν λόγω έρευνας.

Αντί, λοιπόν να κάθεσαι άπραγη μπροστά στην τηλεόραση σου, δοκίμασε απλά να αντιμετωπίσεις την μελαγχολία της Κυριακής. Πώς; Προσπάθησε να μην σκέφτεσαι τη δουλειά, δες μία ταινία με την οικογένεια σου ή κανόνισε μια χαλαρή έξοδο με τους φίλους σου.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!