Skip to main content

SINGLES

Bρες τον ύπνο σου ακολουθώντας αυτά τα tips

Οι νύχτες που μετρούσες προβατάκια τελειώνουν... απόψε.


Φύλλις Νικολάου

Σίγουρα έχεις παρατηρήσει ότι όποτε έχεις επαγγελματικά ή προσωπικά προβλήματα, το πρώτο πράγμα που θυσιάζεις στο βωμό του άγχους είναι ο (βραδινός) ύπνος σου. Αλήθεια, έχεις σκεφτεί ποτέ τις συνέπειες που έχει αυτή η «θυσία» στην καθημερινότητά σου; Καταρχάς, όπως γνωρίζεις από προσωπική εμπειρία, επηρεάζει αρνητικά τις επαγγελματικές επιδόσεις σου αλλά, κυρίως, βλάπτει σοβαρά την υγεία σου.

Tα καλά νέα είναι ότι οι περισσότερες αρνητικές επιπτώσεις που δημιουργεί η έλλειψη ύπνου «εξαφανίζονται» αν πάρεις την απόφαση να μείνεις με τις πιτζάμες σου για τουλάχιστον 7 ώρες. Κι αν θεωρείς ότι το τελευταίο είναι εξαιρετικά δύσκολο να το κάνεις πράξη, οι ειδικοί έχουν καταφέρει όχι μόνο να εντοπίσουν τις κυριότερες πηγές του κακού αλλά και να αναπτύξουν αποτελεσματικές στρατηγικές προκειμένου να σε βοηθήσουν να κάνεις τα όνειρα σου –κυριολεκτικά- πραγματικότητα.

* Βάλε κάλτσες. «Η άμεση ζεστασιά και θερμότητα που προσφέρουν ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος στα αγγεία και, έτσι, επιτρέπουν στον οργανισμό να μεταφέρει την θερμότητα από τον κορμό προς τα άκρα, με αποτέλεσμα να χαλαρώνεις και να νιώθεις ότι νυστάζεις», υποστηρίζουν οι ειδικοί του Κέντρου Διαταραχών του Ύπνου της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Νορθουέστερν.

* Μείνε στο σκοτάδι. Ακόμα και αν έχεις καταφέρει να κοιμηθείς, το ημίφως και ειδικά το μπλε φως που εκπέμπει το κινητό σου μπορεί να σε ξυπνήσει άμεσα. Αν θέλεις, λοιπόν, να κοιμάσαι βαθιά και -κυρίως- καλά, φρόντισε να σβήνεις όλα τα φώτα, συμπεριλαμβανομένου του κινητού σου, πριν πέσεις για ύπνο.

* Μπες σε πρόγραμμα. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου του Πίτσμπουργκ, τα άτομα που ακολουθούν ένα συγκεκριμένο και σταθερό ημερήσιο πρόγραμμα για όλες τις δραστηριότητές τους (από τα γεύματα και τα εργασιακά διαλείμματα μέχρι τις ώρες άσκησης και ύπνου) αντιμετωπίζουν λιγότερα προβλήματα με τον ύπνο τους συγκριτικά με εκείνους που ζουν… στη στιγμή. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείς να ρυθμίσεις αποτελεσματικά το βιολογικό ρολόι σου, εξηγούν οι ερευνητές.

Διαβάστε επίσης

SINGLES

16 σημάδια ότι αναζητάτε την ευτυχία σε όλα τα λανθασμένα μέρη

Πώς να σταματήσετε να ψάχνετε την ευτυχία εκεί που δεν θα την βρείτε

SINGLES

Πώς να καταλάβεις αν σε θέλει από τα μηνύματά του

Αποκωδικοποιώντας τη γραπτή σας επικοινωνία

SINGLES

Ο έρωτας δεν είναι σινεμά, μωρό μου…

Τοξικές σχέσεις που ρομαντικοποιήθηκαν στην οθόνη

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός