Skip to main content

SINGLES

3 αγορές που θα σε κάνουν ευτυχισμένη

Τα χρήματα μπορεί να μη φέρνουν την ευτυχία, οι ειδικοί όμως βρήκαν 3 αγορές που μας γεμίζουν χαρά!


Φύλλις Νικολάου

Είναι γεγονός: η περιποίηση του εαυτού μας, οι βόλτες στα μαγαζιά, οι περιττές αγορές μάς «ανεβάζουν» την ψυχολογία! Σύμφωνα δε με έρευνα τους ειδικούς του Πανεπιστημίου του Χερτφορντσάιρ σε περιόδους κρίσης οι γυναίκες ξοδεύουμε ακόμα πιο πολλά χρήματα απ’ ό,τι συνηθίζουμε. Όταν, όμως, έρχεται ο λογαριασμός της πιστωτικής κάρτας, ο ΟΑΕΕ που πρέπει να πληρώσεις ή πλησιάζει το τέλος του μήνα, τότε η διάθεση μας πέφτει κατακόρυφα. Παρακάτω, σου παρουσιάζουμε 3 αγορές που θα σου χαρίσουν χαμόγελα διαρκείας και δίνουν στο shopping therapy την αξία που του αναλογεί.

#1. Μια σύντομη απόδραση
Βρετανοί ερευνητές τονίζουν ότι οι διακοπές και οι αργίες δεν εξασφαλίζουν μόνο βραχυπρόθεσμη ευτυχία, αλλά και μακροπρόθεσμη, ψυχική και σωματική ευεξία. Υπάρχουν δε και καλύτερα νέα: δεν είναι μόνο το ταξίδι που μπορεί να σε κάνει πιο ευτυχισμένη. Αρκεί η προοπτική και μόνο ενός ταξιδιού για να δεις τα πράγματα γύρω σου με πολύ πιο θετική ματιά, εξηγούν οι ειδικοί στην ψυχολογία της οικονομίας.  Για ποιο λόγο; «Σπάζοντας» λίγο τη συνηθισμένη ρουτίνα σου, μπαίνεις στη διαδικασία να σκεφτείς τι έχεις κάνει μέχρι τώρα και τι θα ήθελες να κάνεις από δω και πέρα για να νιώσεις πιο χαρούμενη και γεμάτη. Και φυσικά όταν λέμε «ταξίδι» δεν εννοούμε να τα μαζέψεις και να φύγεις για Βιετνάμ. Ένα Σαββατοκύριακο στο Ναύπλιο ή μια μονοήμερη στο Σούνιο έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα!

#2. Ένα καινούριο κραγιόν
Το ξέρεις ήδη: δείχνεις όμορφη, αισθάνεσαι όμορφα! Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η εταιρεία BuzzBack Market Research, ακόμα και τα πιο φτηνά καλλυντικά αποτελούν πιο ικανοποιητική -για την ψυχολογία μας- αγορά σε σχέση με ένα φόρεμα, ένα ζευγάρι παπούτσια ή μια designer τσάντα. Ένας πιθανός λόγος, κατά τους ψυχολόγους, είναι πως τα καλλυντικά θεωρούνται συνήθως πολυτέλεια κι έτσι μας κάνει να αισθανόμαστε ότι περιποιούμαστε τον εαυτό μας. Οι παραπάνω ερευνητές μάλιστα παρατήρησαν ότι ένα κραγιόν χρησιμοποιείται πολλές φορές και πάντα την ίδια πάντα «λαχτάρα», ενώ η χαρά ενός καινούργιου φορέματος χάνεται την πρώτη φορά που θα το φορέσεις.

#3. Μια εγγραφή στο γυμναστήριο
Ενδεχομένως πιστεύεις ότι θα ασκηθείς περισσότερο αν εγκαταστήσεις στο σαλόνι σου ένα κυλιόμενο διάδρομο ή ένα ποδήλατο. Η αλήθεια, ωστόσο, είναι ότι το 37% των ανθρώπων που έχουν όργανα γυμναστικής στο σπίτι, τα χρησιμοποιούν πολύ πιο λίγο από το αναμενόμενο, σύμφωνα με μελέτη του Εθνικού Κέντρου Ερευνών των ΗΠΑ. Όταν οι άνθρωποι διασκεδάζουν με τον αθλητισμό, έχουν σοβαρές πιθανότητες να συνεχίσουν να ασκούνται κι έτσι να αδράξουν τα πολύτιμα οφέλη του για την ψυχολογία τους. Ακολουθώντας, μάλιστα, ένα πρόγραμμα γυμναστικής με τις φίλες σου, είναι επιστημονικά επιβεβαιωμένο  ότι θα καταφέρεις πιο εύκολα να βελτιώσεις ή να διατηρήσεις τη γραμμή σου.

Διαβάστε επίσης

SINGLES

16 σημάδια ότι αναζητάτε την ευτυχία σε όλα τα λανθασμένα μέρη

Πώς να σταματήσετε να ψάχνετε την ευτυχία εκεί που δεν θα την βρείτε

SINGLES

Πώς να καταλάβεις αν σε θέλει από τα μηνύματά του

Αποκωδικοποιώντας τη γραπτή σας επικοινωνία

SINGLES

Ο έρωτας δεν είναι σινεμά, μωρό μου…

Τοξικές σχέσεις που ρομαντικοποιήθηκαν στην οθόνη

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός