3 αγορές που θα σε κάνουν ευτυχισμένη - AllYou.gr

Search

3 αγορές που θα σε κάνουν ευτυχισμένη

Τα χρήματα μπορεί να μη φέρνουν την ευτυχία, οι ειδικοί όμως βρήκαν 3 αγορές που μας γεμίζουν χαρά!

> ΕΓΩ ::
15 Σεπτεμβρίου 2016

Είναι γεγονός: η περιποίηση του εαυτού μας, οι βόλτες στα μαγαζιά, οι περιττές αγορές μάς «ανεβάζουν» την ψυχολογία! Σύμφωνα δε με έρευνα τους ειδικούς του Πανεπιστημίου του Χερτφορντσάιρ σε περιόδους κρίσης οι γυναίκες ξοδεύουμε ακόμα πιο πολλά χρήματα απ’ ό,τι συνηθίζουμε. Όταν, όμως, έρχεται ο λογαριασμός της πιστωτικής κάρτας, ο ΟΑΕΕ που πρέπει να πληρώσεις ή πλησιάζει το τέλος του μήνα, τότε η διάθεση μας πέφτει κατακόρυφα. Παρακάτω, σου παρουσιάζουμε 3 αγορές που θα σου χαρίσουν χαμόγελα διαρκείας και δίνουν στο shopping therapy την αξία που του αναλογεί.

#1. Μια σύντομη απόδραση
Βρετανοί ερευνητές τονίζουν ότι οι διακοπές και οι αργίες δεν εξασφαλίζουν μόνο βραχυπρόθεσμη ευτυχία, αλλά και μακροπρόθεσμη, ψυχική και σωματική ευεξία. Υπάρχουν δε και καλύτερα νέα: δεν είναι μόνο το ταξίδι που μπορεί να σε κάνει πιο ευτυχισμένη. Αρκεί η προοπτική και μόνο ενός ταξιδιού για να δεις τα πράγματα γύρω σου με πολύ πιο θετική ματιά, εξηγούν οι ειδικοί στην ψυχολογία της οικονομίας.  Για ποιο λόγο; «Σπάζοντας» λίγο τη συνηθισμένη ρουτίνα σου, μπαίνεις στη διαδικασία να σκεφτείς τι έχεις κάνει μέχρι τώρα και τι θα ήθελες να κάνεις από δω και πέρα για να νιώσεις πιο χαρούμενη και γεμάτη. Και φυσικά όταν λέμε «ταξίδι» δεν εννοούμε να τα μαζέψεις και να φύγεις για Βιετνάμ. Ένα Σαββατοκύριακο στο Ναύπλιο ή μια μονοήμερη στο Σούνιο έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα!

#2. Ένα καινούριο κραγιόν
Το ξέρεις ήδη: δείχνεις όμορφη, αισθάνεσαι όμορφα! Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η εταιρεία BuzzBack Market Research, ακόμα και τα πιο φτηνά καλλυντικά αποτελούν πιο ικανοποιητική -για την ψυχολογία μας- αγορά σε σχέση με ένα φόρεμα, ένα ζευγάρι παπούτσια ή μια designer τσάντα. Ένας πιθανός λόγος, κατά τους ψυχολόγους, είναι πως τα καλλυντικά θεωρούνται συνήθως πολυτέλεια κι έτσι μας κάνει να αισθανόμαστε ότι περιποιούμαστε τον εαυτό μας. Οι παραπάνω ερευνητές μάλιστα παρατήρησαν ότι ένα κραγιόν χρησιμοποιείται πολλές φορές και πάντα την ίδια πάντα «λαχτάρα», ενώ η χαρά ενός καινούργιου φορέματος χάνεται την πρώτη φορά που θα το φορέσεις.

#3. Μια εγγραφή στο γυμναστήριο
Ενδεχομένως πιστεύεις ότι θα ασκηθείς περισσότερο αν εγκαταστήσεις στο σαλόνι σου ένα κυλιόμενο διάδρομο ή ένα ποδήλατο. Η αλήθεια, ωστόσο, είναι ότι το 37% των ανθρώπων που έχουν όργανα γυμναστικής στο σπίτι, τα χρησιμοποιούν πολύ πιο λίγο από το αναμενόμενο, σύμφωνα με μελέτη του Εθνικού Κέντρου Ερευνών των ΗΠΑ. Όταν οι άνθρωποι διασκεδάζουν με τον αθλητισμό, έχουν σοβαρές πιθανότητες να συνεχίσουν να ασκούνται κι έτσι να αδράξουν τα πολύτιμα οφέλη του για την ψυχολογία τους. Ακολουθώντας, μάλιστα, ένα πρόγραμμα γυμναστικής με τις φίλες σου, είναι επιστημονικά επιβεβαιωμένο  ότι θα καταφέρεις πιο εύκολα να βελτιώσεις ή να διατηρήσεις τη γραμμή σου.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!