Που οφείλεται τελικά η τσιγγουνιά; - AllYou.gr

Search

Που οφείλεται τελικά η τσιγγουνιά;

Οι επιστήμονες μας εξηγούν τι μας κάνει πιο «σφιχτούς».

> ΕΓΩ ::
17 Σεπτεμβρίου 2016

Γκρινιάζεις γιατί ο καλός σου είναι πιο σφιχτός με τα οικονομικά του κι από τον Σκρουτζ Μακ Ντάκ; Από ό,τι φαίνεται δεν φταίει ακριβώς η «στενή» οικονομική συνείδησή του για αυτή τη φειδωλή στάση που διατηρεί στη διαχείριση των χρημάτων του. Αντίθετα, τη σχέση που έχουμε όλοι με το χρήμα φαίνεται πώς την καθορίζει ένας γενετικός παράγοντας.

Οι ερευνητές του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου της Βόννης ανακάλυψαν ότι ένας στους τέσσερις ανθρώπους φέρει στο DNA του την παραλλαγή Α του γονιδίου COMT. Τι ακριβώς κάνει αυτό; Σύμφωνα τους παραπάνω ειδικούς, το γονίδιο επιδρά στη χημεία του εγκεφάλου του και τον κάνει τρακαδόρο και… σφιχτό. Σε αντίθεση με τα παραπάνω άτομα, το 20% όσων έχουν την παραλλαγή G του ίδιου γονιδίου είναι αρκετά γενναιόδωροι.

Ωστόσο, προτού βάλεις την βιολογία στο εδώλιο του κατηγορουμένου σε ό,τι αφορά την τσιγγουνιά,  να σου υπενθυμίσουμε ότι παλαιότερες έρευνες έχουν δείξει ότι, εκτός από τους γενετικούς παράγοντες, σημαντικό ρόλο παίζουν και ορισμένοι κοινωνικοί παράγοντες, όπως είναι η ανατροφή και η εκπαίδευση.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!