Ξεχνάς; Ρίξ' το στο Facebook - AllYou.gr

Search

Ξεχνάς; Ρίξ' το στο Facebook

Μια νέα έρευνα θα σου δώσει ένα ακόμα επιχείρημα να κολλήσεις στο γνωστό κοινωνικό δίκτυο.

> ΕΓΩ ::
15 Σεπτεμβρίου 2016

Ψάχνεις ένα ακόμα επιχείρημα να λες όταν σε επικρίνουν που ανεβάζεις πληροφορίες στο Facebook; Μόλις το βρήκες! Πρόκειται για μια νέα έρευνα η οποία ούτε λίγο ούτε πολύ, υποστηρίζει ότι τα ανεβάσματα σε κοινωνικά δίκτυα, σε βοηθάνε να θυμάσαι καλύτερα όσα έζησες.

Τα νέα δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα (ταν ταν) Memory. Στην έρευνα συμμετείχαν 66 φοιτητές που τους ζητήθηκε να κρατούν ημερολόγιο για μια εβδομάδα. Σε αυτό το ημερολόγιο, περιέγραφαν τι μη αναμενόμενο τους συνέβη κάθε μέρα. Επίσης, τους ζητήθηκε να αναφέρουν αν δημοσίευσαν κάτι στους λογαριασμούς τους στα social media και παράλληλα να βαθμολογήσουν πόσο σημαντικά ήταν όσα έζησαν και πόσο έντονα για τον συναισθηματικό τους κόσμο. 

Στο τέλος αυτής της διαδικασίας και επίσης μια εβδομάδα αργότερα, οι φοιτητές κλήθηκαν να απαντήσουν σε ένα κουιζ - έκπληξη για να διαπιστωθεί πόσα μπορούσαν να θυμηθούν από αυτά που έζησαν. Και στα δύο κουίζ, οι φοιτητές που δημοσίευσαν στα κοινωνικά δίκτυα τις εμπειρίες τους, θυμόντουσαν πολύ πιο εύκολα. 

"Αν οι άνθρωποι θέλουν να θυμούνται προσωπικές εμπειρίες, ο καλύτερος τρόπος είναι να τις δημοσιεύουν online" ανέφερε η επικεφαλή της έρευνας, καθηγήτρια του College of Human Ecology του Cornell University. 

Σου μοιάζει και εσένα διαφημιστική καμπάνια της Facebook ή μόνο εμάς;

 

 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!