Τα λάθη που σου χαλάνε την επαγγελματική σου εικόνα - AllYou.gr

Search

Τα λάθη που σου χαλάνε την επαγγελματική σου εικόνα

Με "δεν πειράζει" και "δεν βαριέσαι", δύσκολα θα φτάσεις στην προαγωγή.

> ΕΓΩ ::
16 Σεπτεμβρίου 2016

Μια ενδιαφέρουσα λίστα σχετικά με όλα εκείνα που κάνουμε στη δουλειά μας και καταστρέφουν την εικόνα μας, μοιράζεται η Betty Liu στο LinkedIn. Διάβασε όλα όσα λέει ότι πρέπει να αποφύγεις και ακολούθησε τα κατά γράμμα, αν θέλεις να φτάσεις επιτέλους σε εκείνη την πολυπόθητη προαγωγή.

1. Αρνητικότητα
Το ένα αρνητικό σχόλιο για κάποιον συνάδερφο ας πούμε ότι είναι στο πρόγραμμα. Το να μιλάς συνέχεια αρνητικά για συναδέρφους σου όμως, σου χαλάει την εικόνα.

2. Διαβάζεις e-mail μέσα σε meeting
Όλοι το κάνουν αυτό αλλά είναι πολύ προσβλητικό για εκείνον που μιλάει τη δεδομένη στιγμή. 

3. Δεν δίνεις βάση στις συστάσεις
Όταν ένας συνάδερφος σε γνωρίζει σε ένα νέο πρόσωπο, βεβαιώσου ότι ανταποκρίνεσαι αμέσως και δείχνεις ενδιαφέρον. Για παράδειγμα, αν του πεις ότι θα του στείλεις κάτι σε συνέχεια της συνάντησης σας, μην αμελήσεις να το κάνεις. 

4. Κάνεις συνέχεια γραμματικά και ορθογραφικά λάθη
Κάνε ορθογραφικό έλεγχο πριν στείλεις το e-mail. Ειδικά αν ο παραλήπτης είναι το αφεντικό σου. Το ορθογραφικό μπορεί να σου χαλάσει το επαγγελματικό προφίλ στο άψε σβήσε.

5. Λες ψέματα
Μάλλον δε χρειάζεται και πολλή ανάλυση εδώ. Τα ψέματα αποκαλύπτονται.

6. Ντύνεσαι χύμα
Είναι άλλο να επιλέγεις να ντύνεσαι χαλαρά και άλλο να εμφανίζεσαι με φόρμες. Πρέπει να είσαι ο καλύτερος σου εαυτός στη δουλειά για να σε αντιμετωπίζουν και ως την καλύτερη. Προσεγμένη εμφάνιση!

7. Αργείς
Το να αργείς σε κάνει αφερέγγυα. Επίσης, σε μια εποχή που όλοι είναι με το ρολόι στο χέρι, μπορεί να σημαίνει ότι εξαιτίας σου θα πάνε πίσω πολλά meetings ή θα υπάρξει ένταση που δεν μπόρεσαν να γίνουν όλα στην ώρα τους. Αν δε μπορείς να αποφύγεις με τίποτα την καθυστέρηση, τουλαχιστον ενημέρωσε το ενδιαφερόμενο άτομο. Ακολούθησε το allyou στο Instagram!