Να γιατί δε θυμάσαι ποτέ τα όνειρα σου - AllYou.gr

Search

Να γιατί δε θυμάσαι ποτέ τα όνειρα σου

Κι όμως το έλλειμμα... μνήμης που εμφανίζεις αποκαλύπτει πολλά για το χαρακτήρα σου.

> ΕΓΩ ::
02 Οκτωβρίου 2016

Ο Σίγκμουντ Φρόυντ το είπε πρώτος: τα όνειρά σου αποκαλύπτουν πολλά στοιχεία για το χαρακτήρα και τις κρυφές σου επιθυμίες. Αυτό για το οποίο δεν μας ενημέρωσε πότε – πολύ απλά γιατί δεν πρόλαβε να το ερευνήσει- είναι τι σημαίνει για το χαρακτήρα μας η «συνήθειά» μας να θυμόμαστε με τρομακτική ακρίβεια ή να τα ξεχνάμε εντελώς το επόμενο πρωί.  Ευτυχώς για εμάς, νέες έρευνες μας αποκαλύπτουν πώς η «μνήμη» των ονείρων μας συνδέεται με την προσωπικότητά μας.  Συγκεκριμένα:

* Αν δεν τα θυμάσαι ποτέ τα όνειρά σου: η λογική αποτελεί το ισχυρό σημείο σου. Μάλιστα, τα άτομα αυτά τείνουν να είναι πολύ πρακτικά και παραγωγικά σε επαγγέλματα τα οποία σχετίζονται με τις θετικές επιστήμες, υποστηρίζουν οι ειδικοί του εργαστηρίου Sleepworks στο Κολοράντο Σπρινγκς των ΗΠΑ. Τέλος, αντίθετα με την κοινή αντίληψη, δεν χρειάζεται να ανησυχείς για τις μνημονικές ικανότητες σου καθώς πρόσφατα ερευνητικά δεδομένα αποδεικνύουν ότι τα άτομα που δηλώνουν ότι ονειρεύονται σπάνια, δεν φαίνεται να παρουσιάζουν έλλειμμα… μνήμης.

* Αν πάλι θυμάσαι τα όνειρά σου: Και μάλιστα με τρομακτική λεπτομέρεια, ενώ, τα ανακαλείς με τέτοια ένταση ώστε να μην μπορείς να ξεκαθαρίσεις αν ανήκουν στη σφαίρα του φανταστικού ή του πραγματικού, τότε αυτό που σε χαρακτηρίζει είναι η απόλυτη χαλαρότητα.  Οι άνθρωποι που βλέπουν πολλά όνειρα είναι εξωστρεφείς, κοινωνικοί και αρκετά ασταθείς στις απόψεις τους. Έτσι, δεν αποκλείουν κανένα ενδεχόμενο καθώς η στάση τους απέναντι στη ζωή είναι πιο μετριοπαθής και συναινετική. Παρ’όλα αυτά, σύμφωνα με τους ειδικούς του εργαστηρίου Sleepworks, διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να εμφανίσουν ψυχικές διαταραχές που σχετίζονται με την σχιζοφρένεια και την παράνοια.

Hot αυτή τη στιγμή!

DO IT YOURSELF

Να τι θα φορέσεις στην επόμενη βραδινή σου έξοδο

Ακόμη και αν ο καιρός γράφει… μείον, εσύ θα είσαι in style!
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τελικά υπάρχουν τρόφιμα με αρνητικές θερμίδες;

Ώρα να μάθεις αν όντως υπάρχουν τρόφιμα που αποδίδουν λιγότερες θερμίδες από αυτές που δαπανά ο οργανισμός για την πέψη τους.
FASHION TRENDS

Αυτή η τάση είναι η πιο chic εναλλακτική του νυφικού φορέματος

Γιατί μια λευκή ολόσωμη φόρμα πρέπει να είναι το ρούχο που θα φορέσεις την ημέρα του γάμου σου!
ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

"Καλησπέρα από το Χαλέπι. Διαβάζω για να ξεχάσω τον πόλεμο"

Η Bana Alabed είναι 7 χρονών και μαζί με τη μητέρα της, διατηρεί έναν από τους πιο καθηλωτικούς λογαριασμούς στο Twitter.
DO IT YOURSELF

To πιο εύκολο και κομψό μανικιούρ για να δοκιμάσεις τώρα

Πριν κλείσεις το επόμενο ραντεβού στην μανικιουρίστα σου δοκίμασε αυτό!
ΑΣΚΗΣΗ

«Αν και δεν έχω παχύνει, τα ρούχα μου με στενεύουν. Τι συμβαίνει;»

Το πρόβλημα είναι συνηθισμένο και –ευτυχώς- υπάρχει λύση υποστηρίζουν οι ειδικοί.