Αυτή είναι μια ακόμη παρενέργεια του στρες - AllYou.gr

Search

Αυτή είναι μια ακόμη παρενέργεια του στρες

Νόμιζες ότι στρες  επηρεάζει μόνο την ποιότητα του ύπνου σου, την όψη σου και την καθημερινότητά σου; Ξανασκέψου το.

> ΕΓΩ ::
11 Οκτωβρίου 2016
Συντάκτης : Φύλλις Νικολάου

Τι σού προκαλεί το στρες; Πέρα από τη συναισθηματική δυσφορία που βιώνεις, τις αϋπνίες, τον πονοκέφαλο του Σαββατοκύριακου, το άγχος ενισχύει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου και καρδιοπάθειας.

Πέρα λοιπόν από τα παραπάνω …υπέροχα πράγματα, σήμερα ερχόμαστε να σου προσθέσουμε μια ακόμα παρενέργεια του στρες. Νέα έρευνα του Ινστιτούτου Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου King’s College υποστηρίζει ότι οι πληγές ενός ανθρώπου που δεν υποφέρει από στρες κλείνουν δύο φορές πιο γρήγορα σε σύγκριση μ’ έναν αγχωμένο ασθενή. Στην έρευνα συμμετείχαν 25 εθελοντές, τα τραύματα όσων έχουν αυξημένα επίπεδα κορτιζόλης στο αίμα, δηλαδή της ορμόνης που εκκρίνεται όταν αγχωνόμαστε, επουλώνονται δύσκολα, ακόμα κι όταν δεν είναι σοβαρά ή η γενική κλινική τους κατάσταση είναι πολύ καλή.

Τα καλά νέα: ο  επικεφαλής της έρευνας, Δρ. John Weinman τόνισε ότι τα ερευνητικά ενδιαφέροντά των επιστημόνων πλέον στρέφονται τώρα στο πώς οι θεράποντες γιατροί θα μπορούν πλέον να επιλέγουν την ενδεδειγμένη θεραπεία βάσει της ψυχικής κατάστασης και τα επίπεδα στρες κάθε ασθενή.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!