Οι μυρωδιές που θα σε βοηθήσουν να γίνεις πιο παραγωγική - AllYou.gr

Search

Οι μυρωδιές που θα σε βοηθήσουν να γίνεις πιο παραγωγική

Νιώθεις την ενέργειά σου πεσμένη; Ένα σνιφ αρκεί για να… συνεχίσεις.

> ΕΓΩ ::
10 Οκτωβρίου 2016

Μπορεί να μην κοιμήθηκες αρκετά καλά χθες ή απλά να σου έπεσε κάπως βαρύ το μεσημεριανό σου γεύμα ή πολύ απλά να έχεις τόση δουλειά που να μην ξέρεις από πού αρχίσεις. Και κάπου εκεί είναι πιθανόν να σκέφτεσαι ότι ένα δυνατό εσπρεσάκι είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεσαι για να μπεις δυναμικά στον επαγγελματικό αγώνα.

Και θα κάνεις μάλλον λάθος – όχι γιατί ο καφές δε θα σου δώσει ενέργεια αλλά γιατί δεν σκέφτεσαι εναλλακτικά. Σύμφωνα μάλιστα με τους ειδικούς, ορισμένες μυρωδιές μπορεί να αυξήσουν την παραγωγικότητά μας έως και 50%! Η όσφρηση άλλωστε επηρεάζει το 75% των συναισθημάτων μας, παίζει σημαντικό ρόλο στη μνήμη και ενισχύει τη δημιουργικότητα και τη συγκέντρωση. Θες να μάθεις ποιες είναι αυτές; Διάβασε παρακάτω.

#1. Εσπεριδοειδή. Η μυρωδιά τους αποδεδειγμένα μειώνει το στρες, μας κάνει να νιώθουμε πιο χαρούμενες και να δείχνουμε νεότερες. Πέρα όλα αυτά όμως, τα αγαπημένα μας εσπεριδοειδή μας χαρίζουν ενέργεια και «ανάβουν» τον εγκέφαλό μας. Προτίμησε το λεμόνι για να ανεβάσεις τη διάθεσή σου και το γκρέιπφρουτ για να βάλεις στοπ στην πνευματική εξάντληση.

#2. Δεντρολίβανο. Μπορεί να δίνει υπέροχη γεύση στα φαγητά και τα κοκτέιλ σου, αυτό το μυρωδάτο βότανο όμως έχει κι άλλα (πολλαπλά) οφέλη για την υγεία σου. Το δεντρολίβανο άλλωστε βελτιώνει τη μνήμη σου, ενώ βοηθά στην καθαρή σκέψη.

#3. Μέντα. Αρκεί να σκεφτείς την αναζωογονητική αίσθηση που σου χαρίζει μια τσίχλα με γεύση μέντα (ή δυόσμο) για να επιβεβαιώσεις εμπειρικά την διεγερτική ικανότητά της μέντας. Η φυσική φρεσκάδα της λοιπόν τονώνει την ενέργεια, τη σκέψη και τη συγκέντρωσή σου.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!