Να γιατί το ρίχνεις στο περπάτημα κάθε φορά που μιλάς στο τηλέφωνο - AllYou.gr

Search

Να γιατί το ρίχνεις στο περπάτημα κάθε φορά που μιλάς στο τηλέφωνο

Υπάρχει εξήγηση για το ότι τα πόδια σου βγάζουν... φτερά, κάθε φορά που βάζεις το ακουστικό στο αυτί.

> ΕΓΩ ::
18 Οκτωβρίου 2016

Αν στην καθημερινή άσκησή σου συνηθίζεις να υπολογίζεις και την ώρα που περπατάς ενώ μιλάς στο κινητό σου, πολύ καλά κάνεις. Κι αυτό γιατί όταν μιλάμε στο τηλέφωνο, οι περισσότεροι από εμάς έχουμε την τάση να βαδίζουμε –  κι αυτό συμβαίνει είτε είσαι στο σπίτι είτε είσαι στο δρόμο.

Αν και ακόμα δεν υπάρχει ακριβής επιστημονική εξήγηση ως προς το γιατί τα πόδια μας είναι… ανήσυχα κάθε φορά που λέμε τη λέξη «παρακαλώ», ωστόσο διάφορες έρευνες έχουν επιχειρήσει να μελετήσουν το συγκεκριμένο φαινόμενο. Ποια είναι η επικρατέστερη; Ο ανθρώπινος εγκέφαλος, τονίζουν οι νευροεπιστήμονες, λειτουργεί καλύτερα όταν είμαστε όρθιοι και περπατάμε.

Κι όχι μόνο αυτό: όταν μιλάμε στο τηλέφωνο, ο εγκέφαλος μας αλλάζει επικεντρώνεται στο ύφος του τηλεφωνήματος. Έτσι, όταν μιλάμε για κάτι σοβαρό τείνουμε να κοιτάμε προς τα κάτω και να περπατάμε πιο αργά μιας και ο εγκέφαλος μας ασυνείδητα μας καθοδηγεί να συγκεντρωθούμε για να ανταποκριθούμε καλύτερα στη συνομιλία. Αντίθετα, όταν είμαστε σε εγρήγορση ή αγχωμένοι, τείνουμε να περπατάμε γρήγορα πολύ απλά γιατί ο εγκέφαλός μας λειτουργεί υπό καθεστώς… έντασης.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!