Ένας πολύ καλός λόγος να βγεις για ποτό με τη συνάδερφο - AllYou.gr

Search

Ένας πολύ καλός λόγος να βγεις για ποτό με τη συνάδερφο

Mελέτη βάζει στο μικροσκόπιο τις φιλικές σχέσεις στον εργασιακό χώρο.

> ΕΓΩ ::
12 Μαϊου 2017

Υπάρχει ένας πολύ απλός τρόπος να μειώσεις το άγχος που νιώθεις για τα θέματα της δουλειάς σου. Σύμφωνα με μια νέα έρευνα, αρκεί να κοιτάξεις στα διπλανά γραφεία και να ξεκινήσεις να κάνεις φιλίες. 

Τα νέα δημοσιεύτηκαν στο Personality and Social Psychology Review πριν κάποιους μήνες. Όπως αναφέρεται, το να γίνεις φίλη με κάποιο συνάδερφο σου είναι πολύ πιο σημαντικό από ότι νόμιζες. Γιατί; Αρχικά, γιατί είναι πάντα καλό να κάνεις νέους φίλους αλλά επίσης γιατί το να χτίζεις γερές σχέσεις με άτομα της δουλειάς σου, στο τέλος κάνει καλό στην υγεία σου.

Αν το καλοσκεφτείς, βγάζει νόημα. Περνάς το λιγότερο 40 μέρες δουλεύοντας και αν οι άνθρωποι που σε περιβάλλουν σε αυτό το διάστημα δεν είναι ευχάριστοι, είναι πολύ πιθανό να νιώθεις αγχωμένη και στεναχωρημένη, με αποτέλεσμα να γίνεσαι και λιγότερο αποδοτική. Αντίστροφα, αν με τους συναδέρφους σου έχεις αναπτύξει δεσμούς, τότε θα νιώθεις γενικά πιο χαρούμενη και ορεξάτη να βγάλεις ακόμα και την πιο δύσκολη δουλειά. Γι' αυτό μην αρνείσαι άλλο εκείνο το ποτό  με το κορίτσι του διπλανού γραφείου!Ακολούθησε το allyou στο Instagram!