Το ψυχολογικό τρικ για να κερδίσεις γρήγορα την εμπιστοσύνη των γύρω σου - AllYou.gr

Search

Το ψυχολογικό τρικ για να κερδίσεις γρήγορα την εμπιστοσύνη των γύρω σου

Μια ενδαφέρουσα προσέγγιση σχετικά με τα όσα κοιτάει κανείς στον απέναντι του, πριν αρχίσει να μοιράζεται μυστικά.

> ΕΓΩ ::
19 Οκτωβρίου 2016

Η επικρατούσα άποψη είναι ότι η εμπιστοσύνη κερδίζεται με το χρόνο και την αξίζουν μόνο οι άνθρωποι που μας γνωρίζουν καλά. Όμως, υπάρχουν κάποιοι που αμφισβητούν τα παραπάνω. Συγκεκριμένα, οι ψυχολόγοι Maurice Schweitzer και Adam Galinsky υποστηρίζουν στο βιβλίο τους "Friend and Foe" ότι υπάρχει ένας απλός τρόπος να κερδίσεις την εμπιστοσύνη των γύρω σου, ακόμα και αν δεν είσαι φίλος ή μέλος της οικογένειας τους. 

Βασισμένοι σε έρευνα του 1966, τονίζουν ότι το μυστικό βρίσκεται στις... ατέλειες. Ο κόσμος έχει την τάση να εκτιμά τους επιτυχημένους ανθρώπους όμως αυτό που χρειάζεται για να βγάλει τα εσώψυχα του είναι να βρει σε αυτούς τους επιτυχημένους ανθρώπους κάποιες ατέλειες. 

Βάζουν ως παράδειγμα έναν ψυχίατρο με το όνομα Tom. Ο Tom, αποφάσισε να θέσει σε εφαρμογή αυτή την τακτική στους νέους ασθενείς του. Άφησε ένα μολύβι να πέσει από τα χέρια του, είπε ένα άσχημο αστείο ή έριξε τον καφέ του. Προφανώς, οι ασθενείς του είχαν ήδη δει τα πτυχία του Tom που έδειχναν ότι είναι ικανός και αξιόπιστος. Όμως, ο Tom με αυτά τα τρικ ήθελε να δείξει ότι ήταν επίσης και άνθρωπος. Αυτός ο συνδυασμός φαίνεται ότι τον έκανε να μοιάζει πιο αξιόπιστος. 

Η τεχνική αυτή, σύμφωνα με τους συγκεκριμένους ψυχολόγους, μπορεί να εφαρμοστεί από τον καθένα. Συμπεραίνουν ότι οι ανταγωνιστικοί άνθρωποι μπορούν να φανούν πιο ελκυστικοί αν αφήσουν την ανθρώπινη πλευρά τους να φανεί. "Κάνοντας τον εαυτό σου πιο ευάλωτο, είναι πιθανό να χτίσεις εμπιστοσύνη σε λιγότερο χρόνο από όσο χρειάζεται να μαζέψεις έναν καφέ που χύθηκε" σημειώνουν χαρακτηριστικά.

Αν θέλεις την εμπιστοσύνη των γύρω σου, προσπάθησε πρώτα να τους εντυπωσιάσεις με τις γνώσεις σου και τις ικανότητες σου και μετά άφησε το... ανθρώπινο στοιχείο να βγει από μέσα σου. Δεν είναι τίποτα δύσκολο! Απλά δείχνεις όλη την εικόνα του ποια είσαι και τους δίνεις την ευκαιρία να καταλάβουν αν θέλουν ή όχι να μοιραστούν μυστικά μαζί σου. 

Hot αυτή τη στιγμή!

ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ

Αυτές είναι οι ξανθές αποχρώσεις που πρέπει να δοκιμάσεις

Οι αγαπημένες σου σταρ σου δείχνουν διαφορετικούς τρόπους για να τολμήσεις και εσύ στα μαλλιά σου το ξανθό.
ΥΓΕΙΑ

6 απλοί τρόποι να κάνεις τη ζωή σου πιο ποιοτική

Μικρές αλλαγές που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα σου.
ΕΓΩ

Ποια όνειρα μαρτυρούν ότι είσαι στρεσαρισμένη

Οι ειδικοί μας αποκαλύπτουν πέντε συνηθισμένα σενάρια που αποτελούν ενδείξεις άγχους.
FASHION NEWS

Το φετινό γούρι του οίκου Zolotas έχει κάτι από Οδύσσεια

Η Calypso σε καλεί να υποδεχτείς τη νέα χρονιά κάνοντας το δικό σου εσωτερικό ταξίδι αναζήτησης.
ΟΜΟΡΦΙΑ

5 ατάκες της Coco Chanel που μπορείς να διαβάζεις κάθε πρωί

Σοφά λόγια της γνωστής σχεδιάστριας. Μήπως να την ακούσεις;
ΣΧΕΣΕΙΣ

4 πράγματα που μάλλον δε θα αλλάξει για χάρη σου

Μια ενδιαφέρουσα έρευνα, δείχνει ποια "θέλω" σου μπορούν να σας οδηγήσουν στο χωρισμό.