Skip to main content

SINGLES

Να τι ονειρεύονται περισσότερο οι γυναίκες

Πριν προλάβεις να απαντήσεις, διάβασε τι αποκαλύπτει νέα αμερικανική έρευνα.


Φύλλις Νικολάου

Μπορεί οι γυναίκες να είναι πιο ευτυχισμένες από τους άντρες, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη, ωστόσο όταν κλείνουν τα μάτια τους φαίνεται ότι βλέπουν άσχημα όνειρα. Για την ακρίβεια, νέα έρευνα της εταιρείας προϊόντων ύπνου Amerisleep κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι γυναίκες βλέπουν συχνότερα εφιάλτες συγκριτικά με τους άντρες.

Συγκεκριμένα, για τους σκοπούς της έρευνας ζητήθηκε από τους συμμετέχοντες να δηλώσουν –μεταξύ άλλων- τα πιο συχνά τους όνειρα. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το 54,2% των γυναικών που συμμετείχαν στην έρευνα βλέπει συχνά ότι τις κυνηγούν, το 31,9% ότι τους πέφτουν τα δόντια και το 24% ότι την απατά ο σύντροφός τους. Όσο για την εξήγηση αυτού του «σκοτεινού» φαινομένου, οι ειδικοί του Πανεπιστημίου της Δυτικής Αγγλίας υποστηρίζουν ότι οφείλεται στο γεγονός ότι οι γυναίκες είναι φύσει πιο ευάλωτες σε αγχώδεις διαταραχές και, επομένως, έχουν αυξημένες πιθανότητες να βλέπουν συχνότερα όνειρα άγχους.

Κι αν για την ιστορία αναρωτιέσαι τι είδους όνειρα βλέπει ο καλός σου, να σε ενημερώσουμε ότι σε αντίθεση με το ωραίο φύλο, οι άντρες φαίνεται ότι είναι πολύ πιο αισιόδοξοι – τουλάχιστον όταν ονειρεύονται. Μάλιστα, σύμφωνα με την εν λόγω έρευνα, οι περισσότεροι εξ αυτών βλέπουν συχνότερα ότι πετούν, ότι γνωρίζουν μια εντυπωσιακή γυναίκα ή ότι κερδίζουν το λαχείο!

Διαβάστε επίσης

SINGLES

16 σημάδια ότι αναζητάτε την ευτυχία σε όλα τα λανθασμένα μέρη

Πώς να σταματήσετε να ψάχνετε την ευτυχία εκεί που δεν θα την βρείτε

SINGLES

Πώς να καταλάβεις αν σε θέλει από τα μηνύματά του

Αποκωδικοποιώντας τη γραπτή σας επικοινωνία

SINGLES

Ο έρωτας δεν είναι σινεμά, μωρό μου…

Τοξικές σχέσεις που ρομαντικοποιήθηκαν στην οθόνη

Προτεινόμενα