Αυτός είναι ο πιο νόστιμος τρόπος να καταπολεμήσεις την κατάθλιψη - AllYou.gr

Search

Αυτός είναι ο πιο νόστιμος τρόπος να καταπολεμήσεις την κατάθλιψη

Αμερικανοί ερευνητές βρήκαν το άλας της… καλής διάθεσης.

> ΕΓΩ ::
13 Νοεμβρίου 2016

Η υπερκαταλάνωσή του μπορεί να βλάπτει την υγεία μας, ωστόσο μια «πρέζα» του είναι ικανή να ενισχύσει την ψυχολογική διάθεσή μας. Ο λόγος φυσικά για το αλάτι το οποίο, σύμφωνα με τους ερευνητές του Πανεπιστημίου της Αϊόβα έχει αντικαταθλιπτική δράση. Συγκεκριμένα,  οι τελευταίοι παρατήρησαν ότι οι αρουραίοι που στερούνταν συστηματικά το άλατος, απέφευγαν να κάνουν δραστηριότητες που συνήθως τους ευχαριστούσαν, γεγονός που αποτελεί ένα από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της κατάθλιψης.

Οι μελετητές μάλιστα, υποστηρίζουν ότι η ανεπάρκεια άλατος και η επιθυμία που συνδέεται με αυτή μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την εκδήλωση των πλέον χαρακτηριστικών συμπτωμάτων της κατάθλιψης. «Για να λειτουργήσει  ο οργανισμός μας χρειάζεται νάτριο, στοιχείο που μαζί με το χλώριο απαρτίζουν το αλάτι. Η απαγόρευσή του φαίνεται λοιπόν ότι σχετίζεται άμεσα με την απώλεια ευχαρίστησης», τονίζει η επικεφαλής της έρευνας, Kim Johnson.

Αυτό φυσικά δε σημαίνει ότι από σήμερα πρέπει να αρχίζεις να βάζεις αλάτι μετά μανίας στο φαγητό σου. Σύμφωνα με τις διεθνείς κατευθυντήριες οδηγίες υγείας, ο μέσος ενήλικας καλό είναι να μην καταναλώνει περισσότερα από 6 γραμμάρια αλατιού την ημέρα. Μεγαλύτερη δοσολογία μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση της αρτηριακής πίεσης που, με τη σειρά της, αυξάνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου και εμφράγματος.  Φρόντισε λοιπόν να μένεις εντός ορίων για να έχεις πάντα το νου και το σώμα σου υγιή.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!