Παραγωγικότητα στο φουλ! - AllYou.gr

Search

Παραγωγικότητα στο φουλ!

5 λάθη που πρέπει να αποφύγεις για να αποδίδεις περισσότερο, με λιγότερες ώρες δουλειάς.

> ΕΓΩ ::
23 Σεπτεμβρίου 2014

1. Σταμάτα να αγνοείς τα "σήματα" του εγκεφάλου σου: Φρόντισε να κάνεις ένα διάλειμμα τουλάχιστον ανά 90-120 λεπτά δουλειάς: αυτό είναι το μεγαλύτερο συνεχόμενο χρονικό διάστημα στο οποίο το μυαλό σου μπορεί να εργαστεί στο μάξιμουμ προτού αρχίσει να πέφτει η απόδοσή του, σύμφωνα με έρευνες.

2. Σταμάτα να είσαι διαρκώς συνδεδεμένη με τα social media: Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι το "χαζολόγημα" στο Ίντερνετ είναι ωφέλιμο για μερικά λεπτά, αλλά όταν διακόπτεις κάθε τρεις και λίγο τη δουλειά σου για να μπεις π.χ. στο Facebook και να δεις φωτογραφίες φίλων και αστεία βιντεάκια, το αποτέλεσμα είναι να περνάει η ημέρα χωρίς να προλάβεις να ολοκληρώσεις ούτε μία εργασία.

3. Σταμάτα να λες "ναι" σε όλους και όλα: Προφανώς δεν μπορείς να λες διαρκώς "όχι" στο αφεντικό, το σύντροφο ή τους φίλους σου, αλλά καλείσαι να θέσεις προτεραιότητες ανάμεσα σε ό,τι σού προτείνουν -ή έστω σου ζητούν- να κάνεις. Διαφορετικά, θα είσαι διαρκώς μοιρασμένη ανάμεσα σε δεκαπέντε διαφορετικές εκκρεμότητες και δεν θα προλαβαίνεις να τακτοποιήσεις ούτε μία. 

4. Σταμάτα να τσεκάρεις τα email σου: Άλλωστε συνήθως δεν περιορίζεσαι μόνο στην ανάγνωσή τους, αλλά νιώθεις και υποχρεωμένη να απαντήσεις αμέσως. Ο συγγραφέας του βιβλίου "The 4-Hour Work Week" Τιμ Φέρις για παραγωγικότητα στο μάξιμουμ προτείνει να προγραμματίσεις να τα ελέγχεις δύο φορές την ημέρα.

5. Σταμάτα να προσπαθείς να είσαι τέλεια: Δεν θα το παρατηρήσει κανένας αν λείπει ένα κόμμα από την αναφορά που γράφεις. Αν, αντιθέτως, αργήσεις να τη στείλεις γιατί τη διαβάζεις ξανά και ξανά ώστε να μη σου ξεφύγει ούτε κόμμα, μπορεί να βρεθείς απολογούμενη στο αφεντικό ή σε συνεργάτες σου. Ακολούθησε το allyou στο Instagram!