Skip to main content

SINGLES

3 συνήθειες που αποκαλύπτουν ότι έχεις στρες

Εσύ μπορεί να διατείνεσαι ότι είσαι κουλ, αλλά υπάρχουν 3 ακλόνητες αποδείξεις ότι δεν μπορείς να ελέγξεις τα νεύρα σου.


Φύλλις Νικολάου

Υπήρχαν εποχές που «έσπαγες» τα δάχτυλά σας μόνο και μόνο για να εκνευρίσεις τους γονείς σου. Όταν σταμάτησαν να σου δίνουν σημασία, ήσουν πια αρκετά μεγάλη για να καταλάβεις τι σημαίνει «είχα τόσο άγχος για τη δουλειά που μέχρι το καλοκαίρι, κάπνιζα σα φουγάρο». Μερικά χρόνια μετά το πρώτο σου τσιγάρο, ήσουν πλέον αρκετά ήρεμη με την απόφασή σας  να  μην παραπονεθείς στον προϊστάμενό σου για την άδεια που αρνείται (σχεδόν πεισματικά) να σου δώσει.

Αυτό φυσικά δε σημαίνει ότι δεν αγχώνσεσαι ότι δεν έχεις νεύρα. Αντίθετα, αυτά μάλλον αναδύονται με τη μορφή ασυνείδητων νευρικών συνηθειών που εμφανίζονται κατά τη διάρκεια της ζωής σου. Παρακάτω θα βρείτε τις 4 πιο συχνές νευρικές συνήθειες που συνδέονται με το στρες.

Πειράζεις συνέχεια με τα μαλλιά σου
Όταν κάποιος ασχολείται με τα μαλλιά του, οι ειδικοί λένε ότι συνήθως έχει διάθεση να φλερτάρει. Ωστόσο, αν αυτή η εκδήλωση του ερωτικού ενδιαφέροντος γίνει καθημερινή συνήθεια μπορεί να επιφέρει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία του ατόμου καθώς επηρεάζει το νευρικό σύστημα. Με άλλα λόγια, αυτή η συνήθεια μπορεί να ηρεμεί κάποιον που έχει στρες και να τονώνει κάποιον που βαριέται.  Οι άνθρωποι με αυτή τη συνήθεια τυπικά στριφογυρίζουν μια τούφα των μαλλιών τους. Άλλοι, περισσότερο νευρικοί ή αγχωμένοι μπορεί μέχρι και να αισθανθούν την ανάγκη να αφαιρέσουν τις τρίχες από τη ρίζα τους. Πρόκειται για μια κληρονομική πάθηση γνωστή ως τριχοτιλλομανία, η οποία ανακουφίζει συναισθηματικά τους πάσχοντες αφού έχουν την τάση να συνδέουν την αφαίρεση της τρίχας με την απομάκρυνση του στρες.

Τρως τα νύχια σου
Κάποιοι άνθρωποι θέλουν να τα έχουν πάντα περιποιημένα, αλλά κάποια άλλοι... αδυνατούν να σταματήσουν να τρώνε τα νύχια τους. Αυτή η νευρική συνήθεια της "βελτίωσης" των νυχιών -είτε δαγκώνοντας τα, είτε τραβώντας τα πετσάκια- συχνά ξεκινάει κατά την παιδική ηλικία και συνδέεται άμεσα με το αίσθημα του στρες.

Τρίζεις τα δόντια σου
Τα δόντια μας είναι τόσο δυνατά που μπορούν να μασήσουν ακόμα και τροφές που είναι ιδιαίτερα σκληρές ή και ινώδεις. Μάλιστα, οι περισσότεροι από εμάς έχουμε την τάση να τρίζουμε τα δόντια μας όταν... κοιμόμαστε. Αυτό συμβαίνει συνήθως κατά τη διάρκεια της μετάβασης από τα βαθύτερα στα ελαφρύτερα στάδια του ύπνου. Ωστόσο, το επίμονο και συνεχές τρίξιμο (δηλαδή η ανεξέλεγκτη κίνηση της άνω και κάτω γνάθου μπρος-πίσω και δεξιά-αριστερά) των δοντιών εκτός κρεβατιού, συνήθως εμφανίζεται επειδή νιώθουμε στρες.

Διαβάστε επίσης

SINGLES

16 σημάδια ότι αναζητάτε την ευτυχία σε όλα τα λανθασμένα μέρη

Πώς να σταματήσετε να ψάχνετε την ευτυχία εκεί που δεν θα την βρείτε

SINGLES

Πώς να καταλάβεις αν σε θέλει από τα μηνύματά του

Αποκωδικοποιώντας τη γραπτή σας επικοινωνία

SINGLES

Ο έρωτας δεν είναι σινεμά, μωρό μου…

Τοξικές σχέσεις που ρομαντικοποιήθηκαν στην οθόνη

Προτεινόμενα

SEX

Πόσο συχνά κάνουν σεξ τα ευτυχισμένα ζευγάρια;

Το σεξ είναι αναπόσπαστο μέρος των περισσότερων σχέσεων, αλλά πόσο είναι αρκετό;

CELEBS

Μάρα Δαρμουσλή: «Πέρασα διατροφική διαταραχή, είναι ψυχιατρικό νόσημα»

Το σεξιστικό σχόλιο που δέχτηκε για τον θηλασμό

BEAUTY TIPS

7 μυστικά ομορφιάς στα οποία ορκίζεται η Kate Hudson

Happy birthday πανέμορφη Kate Hudson!