Να γιατί δεν πειράζει αν σήμερα έκανες λάθος στη δουλειά - AllYou.gr

Search

Να γιατί δεν πειράζει αν σήμερα έκανες λάθος στη δουλειά

Νέα βρετανική έρευνα υποστηρίζει πώς η τελειομανία σου μπορεί να αποβεί καταστροφική για την επαγγελματική εξέλιξή σου.

> ΕΓΩ ::
25 Νοεμβρίου 2016

Μπορεί στις επαγγελματικές συνεντεύξεις να διατείνεσαι ότι το χαρακτηριστικότερο προτέρημά σου είναι η τελειομανία σου, ωστόσο φαίνεται ότι αυτό που θεωρείς εσύ το μεγάλο σου ατού ενδέχεται να είναι η καταστροφή σου. Όχι φυσικά στο αν θα καταφέρεις να πάρεις τη δουλειά.  Κι αν σήμερα έφυγε το mail για τον πελάτη με ένα μικρό λαθάκι- μη φρικάρεις. Είναι απόλυτα φυσιολογικό, θεμιτό και... επιθυμητό, τονίζουν οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μπαθ και του Πανεπιστήμιου Σέντ Τζον στο Γιορκ.

Οι τελευταίοι, μάλιστα, υποστηρίζουν ότι η λατρεία μας για κάθε τι τέλειο και η προσοχή στη λεπτομέρεια ενδέχεται να αποτελέσουν τροχοπέδη για την επαγγελματική εξέλιξη σου, εμποδίζοντας την παραγωγικότητά σου. Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με νέα έρευνά τους, η τελειομανία συνδέεται άρρηκτα με το χρόνιο στρες με αποτέλεσμα να σου προκαλεί άγχος, κατάθλιψη και ασυγκράτητα νεύρα. Το αποτέλεσμα είναι να νιώθεις συνέχεια κουρασμένη ενώ μειώνονται σημαντικά οι επιδόσεις σου εν ώρα εργασίας.

Τι μπορείς να κάνεις για να βάλεις τέλος στο αέναο κυνήγι της τελειότητας; Οι επικεφαλής της έρευνας υποστηρίζουν ότι έχει έρθει η ώρα να μάθεις να αποδέχεσαι τις αποτυχίες σου, να συγχωρείς στον εαυτό σου τυχόν λάθη,  να μάθεις να θέτεις ρεαλιστικούς στόχους και –προπάντων- να βρίσκεις χρόνο μέσα στην ημέρα για να χαλαρώνεις.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!