Skip to main content

SINGLES

Να γιατί δεν πρέπει να τσεκάρεις συνέχεια τα email σου

Μια νέα έρευνα τα βάζει με το emailing.


Φύλλις Νικολάου

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που κάνεις κάθε πρωί μόλις ανοίξεις τον υπολογιστή σου στη δουλειά; Αν η απάντησή σου είναι να τσεκάρεις τα email σου, τότε σου έχουμε νέα: η υπερβολική ενασχόληση με το inbox σου ενδέχεται να μειώνει αισθητά την παραγωγικότητά σου.

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει νέα αμερικανική έρευνα που διενεργήθηκε σε δείγμα 400 εργαζομένων. Τα αποτελέσματά της μάλισταν αποκάλυψαν ότι ο μέσος εργαζόμενος «ξοδεύει» 6,3 ώρες κατά μέσο όρο στο να τσεκάρει και να απαντά στα email του. Στην ίδια έρευνα, μάλιστα, βρέθηκε ότι το 80% των εργαζομένων συνηθίζει να βλέπει τα email του το πρωί στο δρόμο για τη δουλειά, γεγονός που δείχνει τη βαρύνουσα σημασία που έχει η ηλεκτρονική επικοινωνία στην καθημερινότητά και την εργασιακή ρουτίνα μας.

Οι επικεφαλής της έρευνας υποστηρίζουν ότι η περισσή ώρα που οι περισσότεροι από εμάς καταναλώνουν στην ηλεκτρονική επικοινωνία μας μάς καθυστερεί από το να καταπιαστούμε με τα ουσιαστικά εργασιακά καθήκοντά μας, εξαντλεί τους γνωστικούς πόρους μας και ρίχνει σημαντικά την απόδοσή μας.

Τι προτείνουν ως αντίδοτο; Τη μέθοδο 9-12-6. Σύμφωνα με αυτήν, οι καλύτερες ώρες για να ελέγχουμε τα email μας είναι να τα τσεκάρουμε στις 9 το πρωί και στη συνέχεια στις 12 το μεσημέρι και, τέλος, στις 6 το απόγευμα, αφιερώνοντας το πολύ μισή ώρα κάθε φορά στο να ξεκαθαρίσουμε το inbox μας και να απαντήσουμε στα πιο σημαντικά email της ημέρας.

Διαβάστε επίσης

SINGLES

16 σημάδια ότι αναζητάτε την ευτυχία σε όλα τα λανθασμένα μέρη

Πώς να σταματήσετε να ψάχνετε την ευτυχία εκεί που δεν θα την βρείτε

SINGLES

Πώς να καταλάβεις αν σε θέλει από τα μηνύματά του

Αποκωδικοποιώντας τη γραπτή σας επικοινωνία

SINGLES

Ο έρωτας δεν είναι σινεμά, μωρό μου…

Τοξικές σχέσεις που ρομαντικοποιήθηκαν στην οθόνη

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 19 Απριλίου

Δεν πρέπει να υποτιμάτε την καρδιά σας μονίμως, αλλά να της δίνετε προτεραιότητα

BLOGS

Σε ένα biopic για τον Frank Sinatra δια χειρός Martin Scorsese φημολογείται ότι θα παίξει ο Leonardo DiCaprio

Και το ίδιο ισχύει για την Jennifer Lawrence, που θα υποδυθεί κατά πάσα πιθανότητα τη δεύτερη σύζυγο του Sinatra, την ηθοποιό Ava Gardner

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Nalyssa Green επιστρέφει με το νέο της single, «Όλα Τα Πάρτυ Του Κόσμου»

Από τον επερχόμενο δίσκο της με τίτλο Πολύ Καλή Στα Πάρτυ