Να γιατί πρέπει να κρύβεις το κινητό σου όταν δουλεύεις - AllYou.gr

Search

Να γιατί πρέπει να κρύβεις το κινητό σου όταν δουλεύεις

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Μίσιγκαν προειδοποιούν: το κινητό βλάπτει σοβαρά την ποιότητα της δουλειάς σου.

> ΕΓΩ ::
28 Νοεμβρίου 2016

Τώρα τελευταία ο προϊστάμενός σου σου κάνει παρατηρήσεις για τα διάφορα – μικρά ή μεγάλα- λάθη που σου ξεφεύγουν στα report και τα email σου. Ήρθε η ώρα να κοιτάξεις το γραφείο σου και να μας απαντήσεις ειλικρινά: μήπως όταν δουλεύεις συνηθίζεις να τσεκάρεις το κινητό σου για σημαντικές κλήσεις και μηνύματα του καλού σου; Αν στην παραπάνω ερώτηση απάντησες θετικά, τότε σε ενημερώνουμε ότι αυτή είναι μάλλον η πηγή του κακού που σε οδηγεί στο... λάθος.

Νέα έρευνα του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα άτομα που κοιτάζουν το κινητό τους για 2,8 δευτερόλεπτά ανά ώρα κάνουν διπλάσια λάθη από εκείνους που δουλεύουν χωρίς τηλεπικοινωνιακές ενοχλήσεις από τον έξω κόσμο. Το ποσοστό λάθους, μάλιστα, ανεβαίνει όση περισσότερη ώρα αφιερώνεις στο κινητό σου με τις πιθανότητες να ολισθήσεις προς την αμέλεια να τριπλασιάζονται αν τσεκάρει το κινητό σου για περίπου 5 δευτερόλεπτα ανά ώρα.

Τα αποτελέσματα αυτά έρχονται να υποστηρίζουν παλαιότερη έρευνα του Πανεπιστημίου του Νότιου Μέιν στην οποία βρέθηκε ότι η οπτική επαφή με το κινητό αρκεί για να αποσπάσει την προσοχή μας.  

Αν θέλεις λοιπόν να πάρεις την προαγωγή που κυνηγάς τόσο καιρό ή να γλιτώσεις την γκρίνια του προϊσταμένου και των συναδέλφων σου,  η λύση είναι μία: κρύψε το κινητό σου όσο είσαι στη δουλειά.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!