Skip to main content

SINGLES

Να γιατί πρέπει να κρύβεις το κινητό σου όταν δουλεύεις

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Μίσιγκαν προειδοποιούν: το κινητό βλάπτει σοβαρά την ποιότητα της δουλειάς σου.


Φύλλις Νικολάου

Τώρα τελευταία ο προϊστάμενός σου σου κάνει παρατηρήσεις για τα διάφορα – μικρά ή μεγάλα- λάθη που σου ξεφεύγουν στα report και τα email σου. Ήρθε η ώρα να κοιτάξεις το γραφείο σου και να μας απαντήσεις ειλικρινά: μήπως όταν δουλεύεις συνηθίζεις να τσεκάρεις το κινητό σου για σημαντικές κλήσεις και μηνύματα του καλού σου; Αν στην παραπάνω ερώτηση απάντησες θετικά, τότε σε ενημερώνουμε ότι αυτή είναι μάλλον η πηγή του κακού που σε οδηγεί στο... λάθος.

Νέα έρευνα του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα άτομα που κοιτάζουν το κινητό τους για 2,8 δευτερόλεπτά ανά ώρα κάνουν διπλάσια λάθη από εκείνους που δουλεύουν χωρίς τηλεπικοινωνιακές ενοχλήσεις από τον έξω κόσμο. Το ποσοστό λάθους, μάλιστα, ανεβαίνει όση περισσότερη ώρα αφιερώνεις στο κινητό σου με τις πιθανότητες να ολισθήσεις προς την αμέλεια να τριπλασιάζονται αν τσεκάρει το κινητό σου για περίπου 5 δευτερόλεπτα ανά ώρα.

Τα αποτελέσματα αυτά έρχονται να υποστηρίζουν παλαιότερη έρευνα του Πανεπιστημίου του Νότιου Μέιν στην οποία βρέθηκε ότι η οπτική επαφή με το κινητό αρκεί για να αποσπάσει την προσοχή μας.  

Αν θέλεις λοιπόν να πάρεις την προαγωγή που κυνηγάς τόσο καιρό ή να γλιτώσεις την γκρίνια του προϊσταμένου και των συναδέλφων σου,  η λύση είναι μία: κρύψε το κινητό σου όσο είσαι στη δουλειά.

Διαβάστε επίσης

SINGLES

16 σημάδια ότι αναζητάτε την ευτυχία σε όλα τα λανθασμένα μέρη

Πώς να σταματήσετε να ψάχνετε την ευτυχία εκεί που δεν θα την βρείτε

SINGLES

Πώς να καταλάβεις αν σε θέλει από τα μηνύματά του

Αποκωδικοποιώντας τη γραπτή σας επικοινωνία

SINGLES

Ο έρωτας δεν είναι σινεμά, μωρό μου…

Τοξικές σχέσεις που ρομαντικοποιήθηκαν στην οθόνη

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός