Skip to main content

SINGLES

Εργαζόμενη (και) μητέρα

5 συμβουλές για να καταφέρεις να συνδυάσεις τους δύο ρόλους!


Γεωργία Κοντού

Η ζωή είναι μια διαδικασία εξισορρόπησης για πολλούς ανθρώπους, αλλά αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τις εργαζόμενες μητέρες.

Η προσπάθεια να εναρμονίσετε την καριέρα σας με τα καθήκοντα της συζύγου και τις ευθύνες για την ανατροφή των παιδιών, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ριψοκίνδυνη και εξουθενωτική. Ωστόσο, μπορείτε να ξυπνάτε κάθε μέρα γεμάτες ανυπομονησία για τις επερχόμενες προκλήσεις!

Δοκιμάστε να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές για να αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά τις πιέσεις και τις απαιτήσεις της απίστευτα πολυάσχολης ζωής σας:

1. Δώστε ίση προσοχή σε κάθε έναν από τους ρόλους σας. Δεν υπάρχει τέλειος προγραμματισμός, αλλά η προσπάθεια και μόνο θα μειώσει κατά πολύ τα επίπεδα του στρες σας και θα αυξήσει την αποτελεσματικότητά σας ως γονέας, σύζυγος και γυναίκα καριέρας.

2. Αφήστε τη δουλειά έξω από το σπίτι και δώστε στην οικογένεια την αμέριστη προσοχή σας. Θα καταφέρετε πολλά περισσότερα σε λιγότερο χρόνο, με αποτέλεσμα να αισθάνεστε λιγότερο αγχωμένες.

3. Αφήστε τα παιδιά σας να επιλέξουν τη δραστηριότητα που επιθυμούν για το Σαββατοκύριακο. Αυτό θα τα βοηθήσει να κατανοήσουν ότι είναι σημαντικά για εσάς. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, φροντίστε να επικεντρωθείτε αποκλειστικά σε αυτά και να απολαύσετε το χρόνο μαζί τους.

4. Συζητήστε τα γεγονότα της ημέρας σας και απολαύστε οικογενειακές στιγμές κατά τη διάρκεια του βραδινού γεύματος. Απενεργοποιήστε τα κινητά τηλέφωνα και κάθε συσκευή που σας αποσπά την προσοχή.

5. Αφήστε τα παιδιά να μάθουν για την καριέρα σας, γιατί είναι σημαντική για εσάς και γιατί είναι σημαντική για εκείνα. Όσα περισσότερα γνωρίζουν για τον τρόπο με τον οποίο η μητέρα τους περνάει την ημέρα της, τόσο πιο εύκολα θα αποδεχτούν την απουσία σας από το σπίτι.

Επεξεργασία άρθρου: Μαρία Ιωαννάτου

Πηγή: Infokids.gr

Διαβάστε επίσης

SINGLES

16 σημάδια ότι αναζητάτε την ευτυχία σε όλα τα λανθασμένα μέρη

Πώς να σταματήσετε να ψάχνετε την ευτυχία εκεί που δεν θα την βρείτε

SINGLES

Πώς να καταλάβεις αν σε θέλει από τα μηνύματά του

Αποκωδικοποιώντας τη γραπτή σας επικοινωνία

SINGLES

Ο έρωτας δεν είναι σινεμά, μωρό μου…

Τοξικές σχέσεις που ρομαντικοποιήθηκαν στην οθόνη

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός