5 τρόποι που βάζουν στοπ στο στρες σε χρόνο-αστραπή - AllYou.gr

Search

5 τρόποι που βάζουν στοπ στο στρες σε χρόνο-αστραπή

Το stress control δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο.

> ΕΓΩ ::
06 Δεκεμβρίου 2016

Ψάξαμε και μάθαμε νέους και επιστημονικά ενδεδειγμένους τρόπους που θα σε βοηθήσουν να αντιμετωπίζεις την πραγματικότητα… χαλαρά!

#1. Λίγο νερό αρκεί. Στάξε λίγο κρύο νερό στους καρπούς σου όποτε είσαι ταραγμένη. Το νερό θα δροσίσει όλο σου το σώμα, επειδή οι αρτηρίες στους καρπούς βρίσκονται πολύ κοντά στην επιδερμίδα. Εναλλακτικά, ρίξε λίγο κρύο νερό πίσω από τους λοβούς των αυτιών σου.

#2. Ασχολήσου με το νοικοκυριό. Οι δουλειές του σπιτιού όπως η μαγειρική ή το σφουγγάρισμα, και οι επαναληπτικές δραστηριότητες όπως η οδήγηση, μας βοηθούν να περιορίσουμε τις βασανιστικές σκέψεις που έρχονται και ξανάρχονται στο μυαλό μας.

#3. Κινήσου αργά. Όταν έχουμε άγχος κάνουμε γρήγορες και σπασμωδικές κινήσεις, υποστηρίζουν οι ειδικοί. Αν μειώσεις τους ρυθμούς το νευρικό σου σύστημα θα καλμάρει.

#4. Βγες από την πρίζα. Επίλεξε μία ολόκληρη μέρα ή έστω πρωινό ή ένα απόγευμα και βγάλε από την πρίζα το τηλέφωνο, την τηλεόραση και το ραδιόφωνο. Ξεχάστε το αυτοκίνητο και κάντε ένα περίπατο.

#5. Ξύπνα ήρεμη. Προτίμησε να ξυπνάς με απαλούς ήχους ή μουσική και όχι με ένα «βάρβαρο» ξυπνητήρι. Ρύθμισε το ράδιο-ξυπνητήρι σου στον αγαπημένο σου σταθμό. Η απαλή κλασική μουσική είναι ιδανική για να βοηθήσει το πνεύμα και το σώμα σου να προσαρμοστεί ομαλά στην καινούρια ημέρα.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!