Skip to main content

SINGLES

5 (σχεδόν) χριστουγεννιάτικες ταινίες που πρέπει να δεις

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και αυτές οι 5 ταινίες υπόσχονται να σε βάλουν στο κλίμα.


Φύλλις Νικολάου

Λίγο η καθημερινή πίεση, λίγο οι λογαριασμοί που δεν σταματούν να έρχονται, λίγο η δουλειά που δεν σταματάει ποτέ και εσύ δεν έχεις προλάβει να νιώσεις ότι τα ήρθαν (επιτέλους) τα Χριστούγεννα. Για να σε βοηθήσουμε, σου παρουσιάζουμε 5 (σχεδόν) χριστουγεννιάτικες ταινίες που θα σε βάλουν στο εορταστικό κλίμα. Φτιάξε ποπ κορν, σβήσε φώτα, πάτα «play» και απόλαυσε τις ακόλουθες ταινίες παρέα με αυτούς που αγαπάς.

1.Ο Ψαλιδοχέρης. Η Πεγκ Μπoγκς, πλασιέ μιας εταιρίας καλλυντικών, επισκέπτεται μια μέρα τo παλιό κάστρo πoυ βρίσκεται στα περίχωρα της μικρής της πόλης κι αvακαλύπτει εκεί τov μovαχικό Έvτoυαρvτ. Είvαι έvας τεχvητός άvθρωπoς, δημιούργημα ενός εκκεvτρικού επιστήμovα, ο οποίος πέθαvε από καρδιακή πρoσβoλή πριv πρoλάβει vα τov ολοκληρώσει. Στη θέση τωv χεριώv τoυ, o μελαγχoλικός vεαρός έχει κoφτερές λάμες σαv ψαλίδια. Η Πεγκ αισθάvεται oίκτo γι' αυτόv και δεv διστάζει vα τov υιoθετήσει, παρά τις αvτιρρήσεις της κόρης της, Κιμ. Σιγά-σιγά, o Εvτoυαρvτ πρoσαρμόζεται στηv καιvoύρια τoυ ζωή και καταφέρvει vα μετατρέψει τo ελάττωμά τoυ σε ταλέvτo. Με τα κoφτερά τoυ δάχτυλα, δίvει στoυς θάμvoυς τωv κήπωv μoρφές εξωτικώv ζώωv κι αvαλαμβάvει τις κoμμώσεις τωv φλύαρωv κυριώv της συvoικίας. Μια μέρα όμως, τo αγόρι της Κιμ, o Τζιμ, αποφασίζει να εκμεταλλευτεί το ταλέντο του Έντουαρντ για να κάνει μια διάρρηξη.

allyou_5xmasmovies_internal01.jpg
 

2. Μια υπέροχη ζωή. Παραμονή Χριστουγέννων, ο Τζορτζ Μπέιλι, αποφασίζει να αυτοκτονήσει. Έχοντας περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του βοηθώντας τους κατοίκους του Μπέντφορντ Φολς, ο Τζορτ Μπέιλι ήθελε να ταξιδέψει και να σπουδάσει αλλά δεν τα κατάφερε ποτέ, καθώς έπρεπε να βοηθήσει τους γονείς του στη μικρή τους επιχείρηση που βρισκόταν πάντα σε κίνδυνο αγοράς από τον άπληστο επιχειρηματία της περιοχής Χένρι Πόττερ. Ο Πόττερ έχει βάλει ως στόχο του να αγοράσει ολόκληρη την πόλη και το μοναδικό του εμπόδιο στην πραγματοποίηση του ονείρου του είναι η μικρή εταιρία δανεισμού του πατέρα του Τζορτζ. Την ημέρα της παραμονής των Χριστουγέννων, ο Τζορτζ δίνει στο θείο του, Μπίλι, το ποσό των 8.000 δολαρίων για να το καταθέσει στην τράπεζα, αλλά ο θείος του χάνει τα χρήματα. Ο Πόττερ βρίσκει τα χρήματα και τα κρύβει από τον Τζορτζ. Αργότερα την ίδια μέρα, ένας τραπεζικός υπάλληλος ανακαλύπτει το έλλειμμα κι ο Τζορτζ διαπιστώνει ότι πρόκειται να θεωρηθεί υπεύθυνος, να σταλθεί στη φυλακή κι η εταιρία του πατέρα του να καταστραφεί, επιτρέποντας στον Πόττερ να αγοράσει ολόκληρη την πόλη. Καθώς, όμως ο Τζορτζ σκέφτεται να αυτοκτονήσει, ένας άγγελος εμφανίζεται και του δείχνει πως θα ήταν αν δεν υπήρχε ποτέ και πόσο σημαντικός είναι για την οικογένεια του, τους φίλους του και όλη την πόλη.

allyou_5xmasmovies_internal02.jpg


3. Χριστουγεννιάτικος εφιάλτης. «Xριστούγεννα» και «εφιάλτης» σπάνια συνδυάζονται. Ο Tιμ Μπάρτον πάντως παντρεύει τέλεια του δύο όρους σε μια εμβληματική και σχεδόν χριστουγεννιάτικη ταινία. Ο Τζακ Σκέλινγκτον  είναι ο Βασιλιάς του Halloween, όπου αυτός και οι υπόλοιποι κάτοικοι, όλο το χρόνο προετοιμάζονται για την ετήσια γιορτή της αποκριάς. Η δουλειά του επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο και κοντεύει να γίνει ρουτίνα, για αυτό ο Jack νιώθει μια έντονη ανάγκη για ανανέωση. Όταν θα βρεθεί ξαφνικά στο χωριό του Αϊ Βασίλη, θα έρθει για πρώτη φορά σε επαφή με το κλίμα των Χριστουγέννων το οποίο θα προσπαθήσει να μεταφέρει στη γιορτή της αποκριάς. Οι συμπολίτες του όμως δεν θα ενθουσιαστούν τόσο με αυτή την ιδέα.
 

allyou_5xmasmovies_internal03.jpg
 

4. The Holiday. H Αμάντα και η Άιρις, δυο άγνωστες μεταξύ τους κοπέλες, αποφασίζουν να ανταλλάξουν σπίτια για τις γιορτές των Χριστουγέννων. Η Αμάντα που βλέπει τη ζωή της ψυχρά, σαν τα «προσεχώς» του σινεμά, αφήνει το Λος Άντζελες και προσπαθεί να βρει την ηρεμία της στη Βρετανική εξοχή. Η Άιρις, υπερβολικά ευαίσθητη και ερωτευμένη για τρία χρόνια με ένα συνάδελφο που την αγνοεί, θα δανείσει το ήσυχο σπίτι της για να ξεχαστεί στο λαμπερό Λος Άντζελες. Στις διακοπές τους θα γνωρίσουν νέους ενδιαφέροντες ανθρώπους κι ίσως έναν έρωτα ή κάποιο φίλο που θα τους κάνει να ξεχάσουν τα προβλήματά τους.

allyou_5xmasmovies_internal05.jpg
 

5. Αποστολή στην Μπριζ. Όταν μια συνηθισμένη «δουλειά» πάει στραβά δύο Ιρλανδοί εκτελεστές, ο Ρέι και ο Κεν, αναλαμβάνουν εντολές να μείνουν για δύο εβδομάδες λίγο πριν τα Χριστούγεννα στη βελγική πόλη Μπριζ και να θαυμάζουν τα αξιοθέατα. Καθώς όμως ο Ρέι σιχαίνεται κάθε λεπτό της διαμονής του στην πόλη αρχίζει να μπλέκει σε διάφορες περιπέτειες. Με τις ενοχές για ότι συνέβη να τον κυριεύουν αποκτά αυτοκτονικές τάσεις και ανακαλύπτει ότι η ζωή του βρίσκεται σε κίνδυνο, και όχι μόνο από τον ίδιο.

allyou_5xmasmovies_internal06.jpg
 

Bonus: Αγάπη είναι. Πώς μπορεί μια γυναίκα να επηρεάσει τις διπλωματικές σχέσεις μεταξύ Μεγάλης Βρετανίας και Ηνωμένων Πολιτειών; Ποια υπόσχεση πρέπει να δώσει ένας ξεπεσμένος τραγουδιστής προκειμένου να πετύχει ένα χριστουγεννιάτικο νούμερο ένα στα charts; Πώς ένα μικρό αγόρι μπορεί να τραβήξει την προσοχή της πιο δημοφιλούς κοπέλας στο σχολείο; Γιατί κάποιος αποφεύγει τη γυναίκα του καλύτερού του φίλου; Πόσο μακριά χρειάζεται να ταξιδέψει κανείς προκειμένου να βρει μια, δυο, τρεις, τέσσερις κοπέλες να τον αγαπήσουν; Πώς μπορεί να ευδοκιμήσει μια ερωτική σχέση, όταν το ζευγάρι μιλάει διαφορετικές γλώσσες; Δέκα διαφορετικές ιστορίες καθημερινών ανθρώπων με θέμα την αγάπη και τον έρωτα συναντιούνται στο Λονδίνο λίγο πριν τον ερχομό των Χριστουγέννων. Στο παιχνίδι αυτό της αγάπης συμμετέχουν πρωθυπουργοί, ροκ σταρ, επιχειρηματίες, υπάλληλοι, συγγραφείς και αλλοδαποί αποδεικνύοντας ότι η αγάπη και ο έρωτας βρίσκονται παντού.

allyou_5xmasmovies_internal07.jpg

Διαβάστε επίσης

SINGLES

Πώς να βελτιώσεις την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής σου σε τέσσερα απλά βήματα

Ηρεμία, ενσυνείδηση, αυτοπεποίθηση και καλός ύπνος θα σε βοηθήσουν να κατακτήσεις πιο εύκολα τους προσωπικούς στόχους ευεξίας

SINGLES

Συμπεριφορές και χαρακτηριστικά που σκοτώνουν αμέσως τη μεταξύ σας χημεία και έλξη

Τι να αποφύγετε για να μην ξενερώσετε τον (υποψήφιο κι όχι μόνο) σύντροφό σας

SINGLES

Πώς να καταλάβετε ότι έχετε «αλλεργία» στις σχέσεις

10 σημάδια ότι η προσωπικότητά σας δεν είναι συμβατή με το να είστε σε σχέση

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.