Skip to main content

SINGLES

5 μικρές αλλαγές που πρέπει να κάνεις στη ζωή σου τη νέα χρονιά

Οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά, γι' αυτό δώσ' τους βάση και φτιάξε την καθημερινότητά σου!


Μαριέτα Χριστοπούλου

Το 2017 πλησιάζει και εσύ έχεις στόχους. Πολλούς και υψηλούς στόχους. Άλλοι έχουν να κάνουν με τη δουλειά σου, άλλοι με την προσωπική σου ζωή. Είναι ωραίο να ονειρεύεσαι και κάθε νέα αρχή αυτό μας το εμπνέει. Ωστόσο, να θυμάσαι ότι μερικές φορές οι μεγαλύτερες αλλαγές έρχονται μέσα από μικρά βήματα. Απλές προσθήκες ή προσαρμογές της καθημερινότητας, που μπορούν να κάνουν τη χρονιά σου ομορφότερη. Να, όπως οι παρακάτω!

#1. Μάθε μαγειρική

Ένας πολύ καλός τρόπος να αποδείξεις στον εαυτό σου πόσο τον αγαπάς, είναι να φροντίζεις τη διατροφή σου. Περιόρισε τα ντελίβερι και άσε τη δημιουργικότητά σου να κάνει πάρτι στην κουζίνα. Η μαγειρική είναι θεραπευτική. Σκέψου το λίγο. Κάθε μέρα μπορείς να έχεις και μια μικρή γευστική επιτυχία. Να απολαμβάνεις, να προσφέρεις και τελικά να δημιουργείς.

#2. Επένδυσε στη ψυχαγωγία

Μη σπαταλάς 5 ώρες με scroll down στο Facebook και μην πέφτεις στην παγίδα να αφήνεις την τηλεόραση να παίζει, σε προγράμματα αδιάφορα. Κάλεσε την κολλητή σου, φτιάξτε ποπ κορν και φυσικούς χυμούς για αποτοξίνωση και επιδοθείτε σε ατέλειωτους μαραθώνιους ταινιών χωρίς διακοπή από τα Novacinema. Στο κανάλι Nova Christmas έχει αγαπημένες ταινίες, αυτές που λατρεύουμε να βλέπουμε στις γιορτές παρέα με φίλους ή την οικογένειά μας, αλλά προσωπικό κόλλημα της παρέας είναι οι υπερήρωες, που τυγχάνει να τιμούνται δεόντως αυτές τις μέρες στο ίδιο κανάλι.

batman1.jpg


Εμείς θα ετοιμαστούμε για κλασικές ταινίες με τον Batman ή τον Superman (προβάλλονται ήδη καθημερινά), κριτική και κουβεντούλα για την εξέλιξη των ηρώων στον χρόνοχώρο και -όπως πάντα- θα επιμείνω στην αγάπη μου για τον Tim Burton και το σκοτεινό "ο Μπάτμαν επιστρέφει", με το αξεπέραστο υποβλητικό ντεκόρ κι εκείνο το σαρδόνιο γέλιο του Jack Nicholson στο ρόλο του Τζόκερ. Αλλά και τον Danny DeVito, σ΄ έναν διαφορετικό ρόλο από αυτόν που τον είχαμε συνδέσει μέσα από τις ταινίες του.. στον διαστροφικό ρόλο του Πιγκουίνου. Για την Michelle Pfeiffer στο ρόλο της Catwoman, τα λόγια περιττεύουν από τη θηλυκότητα που κατακλύζει την οθόνη και σε κάνει ν΄ αναρωτιέσαι εάν πρέπει να συνεχίσεις να τρως τον κουραμπιέ των ημερών!

Αλλά αν πάλι είσαι φαν του Superman, ξέρεις, τον πρώτο, κλασικό Superman του 1978, εκεί που ο Christopher Reeve ταυτίστηκε απόλυτα με τον ήρωα κι εκεί φυσικά που συμμετέχει με μια σύντομη και ακριβοπληρωμένη εμφάνιση ο Marlon Brando στον ρόλο του Jor-El, να ξέρεις ότι κι αυτή προβάλλεται στο αγαπημένο κανάλι των Χριστουγέννων, Nova Christmas, όπως και όλες οι αγαπημένες ταινίες του ήρωα, καθημερινά και μέχρι τις 6 Ιανουαρίου. Άλλωστε, στις ατέλειωτες συζητήσεις που γίνονται συνήθως σε σπίτια φίλων, για τα δρώμενα των ημερών, το χαλαρωτικό αντίδοτο όταν δεν υπάρχει διάθεση και δυνάμεις για έξω, είναι πάντα μια καλή ταινία (και με το Nova Go, που σου επιτρέπει να δεις το αγαπημένο σου πρόγραμμα με μια οποιαδήποτε σύνδεση Wi-Fi internet, μπορείς να τη δεις σε laptop, smartphone ή tablet). Είτε παλιά και κλασική, όπως το πρώτο Superman, είτε μία πιο σύγχρονη, όπως το Man of Steel του Zack Snyder το 2003, που άλλαξε πολλά στην ιστορία του ήρωα.

superman.jpg

Σε εκείνη την περιπέτεια ξεχώριζε ο Terence Stamp σαν αρχι-κακός και ο Gene Hackman στο ρόλο του Lex Luthor και το αγαπημένο ειδύλλιο μεταξύ Kent και Lois Lane είχε αξιοποιηθεί καλύτερα από ποτέ.

Και θυμήσου: δεν χρειάζεται πάντα να είναι γιορτινές οι ημέρες. Μάζεψε την παρέα σου και κάνε το ίδιο οποιαδήποτε μέρα του χρόνου... 

#3. Κράτα ημερολόγιο 

Οι μέρες τρέχουν και το μυαλό σου μπορεί μετά από λίγο καιρό να ξεχνάει πράγματα που έχει σημασία να θυμάται. Το ημερολόγιο θα σε βοηθήσει να γνωρίσεις καλύτερα τον εαυτό σου και να εκφράζεσαι εκείνες τις μέρες που τα πράγματα δεν έχουν πάει και τόσο καλά. Είναι κάτι σα ψυχοθεραπεία - κάπου μιλάς ανοιχτά για όσα σε προβληματίζουν. Και όταν γυρνάς προς τα πίσω, μαθαίνεις καλύτερα το γιατί, το πως.

#4. Αφιέρωσε χρόνο στον εαυτό σου

dancein.jpeg

Πολλές φορές η δουλειά μας τρώει όλη την ημέρα και μένουμε καθισμένες σε έναν καναπέ, να μας φταίνε όλα. Μην το κάνεις και τη νέα χρονιά αυτό. Πάντα υπάρχει χρόνος για ένα χόμπι! Μπορεί να είναι χορός, μπορεί να γυμναστική, μπορεί απλά να είναι το διάβασμα ενός βιβλίου. Όπως και να έχει, ό,τι και να επιλέξεις, το σίγουρο είναι ότι τα οφέλη θα είναι πολλαπλά. Και ναι, θα αποδίδεις γενικά καλύτερα στη δουλειά σου, γιατί πολύ απλά θα είσαι πιο ευτυχισμένη και πλήρης.

#5. Πρόσφερε

donate.jpg

Αυτή τη χρονιά, γίνε επιτέλους εθελόντρια στον οργανισμό που θέλεις. Ενίσχυσε το έργο όσων προσπαθούν να κάνουν καλύτερο τον κόσμο. Πρόσφερε όσο μπορείς. Το χαμόγελο είναι μεταδοτικό, μην το ξεχνάς! 

Καλή χρονιά!

Διαβάστε επίσης

SINGLES

16 σημάδια ότι αναζητάτε την ευτυχία σε όλα τα λανθασμένα μέρη

Πώς να σταματήσετε να ψάχνετε την ευτυχία εκεί που δεν θα την βρείτε

SINGLES

Πώς να καταλάβεις αν σε θέλει από τα μηνύματά του

Αποκωδικοποιώντας τη γραπτή σας επικοινωνία

SINGLES

Ο έρωτας δεν είναι σινεμά, μωρό μου…

Τοξικές σχέσεις που ρομαντικοποιήθηκαν στην οθόνη

Προτεινόμενα

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

FASHION RADAR

Η Rihanna κλέβει τις εντυπώσεις με το statement look της σε oversized fit

Τι φόρεσε η αγαπημένη RiRi στην επίσημη παρουσίαση της Fenty x PUMA;

ASK THE EDITOR

6 fluid αντιηλιακά για εσένα που δεν αντέχεις τη λιπαρότητα στην επιδερμίδα σου

Με τα προϊόντα που υπάρχουν πλέον στην αγορά δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για να παραλείψεις την πιο σημαντική ασπίδα για το δέρμα σου