Να γιατί πιστεύουμε στον Άγιο Βασίλη - AllYou.gr

Search

Να γιατί πιστεύουμε στον Άγιο Βασίλη

Νέα έρευνα αποκαλύπτει γιατί επιμένουμε να αναπαράγουμε τον μύθο του πατέρα των Χριστουγέννων.

> ΕΓΩ ::
23 Δεκεμβρίου 2016

Όταν ήσουν μικρή, περίμενες πώς και πώς να σε επισκεφτεί ο Άγιος Βασίλης ακόμα κι αν το σπίτι στο οποίο μεγάλωσες δεν είχε... καμινάδα. Σήμερα, μπορεί να δηλώνεις γλυκόπικρα ότι την ημέρα που ανακάλυψες ότι ο γλυκός άγιος με τα δώρα δεν αποτελεί τίποτα παραπάνω από ένα θρύλο έκανες το πρώτο μεγάλο βήμα προς την ενηλικίωση.

Ωστόσο, ακόμα κι αν ξέρουμε με αποδείξεις και ονόματα ότι ο Άγιος Βασίλης δεν υπάρχει, μεγαλώνοντας φαίνεται ότι επιμένουμε να συντηρούμε τον μύθο του.

Αυτό τουλάχιστον αποδεικνύει νέα μελέτη που διενεργήθηκε από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων σε συνεργασία με το Κολέγιο Σάφολκ στην Αγγλία. Η μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση European Early Childhood Education Research Journal έθεσε σε 318 ενήλικες άντρες και γυναίκες το μεγάλο ερώτημα του γιατί επιμένουμε να αναπαράγουμε το μύθο του πατέρα των Χριστουγέννων στα μικρά παιδιά.

Αναλύοντας τις απαντήσεις των συμμετεχόντων, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι περισσότεροι από εμάς συνεχίζουμε να δηλώνουμε «πίστη» στον Άγιο Βασίλη γιατί πολύ απλά μας αρέσει ο μύθος, η μαγεία και η γενναιοδωρία που προωθεί ο θρύλος του.

Με άλλα λόγια, ο Άγιος Βασίλης συμβολίζει για όλους μας το «πνεύμα» των Χριστουγέννων και μας ξυπνά αναμνήσεις από τη παιδική ηλικία μας τις οποίες, συνειδητά, αρνούμαστε να αφήσουμε πίσω μας.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!