Να τι αποκαλύπτει το αγαπημένο σου χρώμα για τον χαρακτήρα σου - AllYou.gr

Search

Να τι αποκαλύπτει το αγαπημένο σου χρώμα για τον χαρακτήρα σου

Οι ειδικοί μίλησαν και αμαρτία ουκ έχουν.

> ΕΓΩ ::
02 Ιανουαρίου 2017

Αρκεί να ψάξεις λίγο τα συρτάρια σου, να κοιτάξεις λιγάκι τους τοίχους τους σπιτιού σου για να καταλάβεις ότι –συνειδητά ή ασυνήδειτα– έχεις «κόλλημα» με κάποια συγκεκριμένα χρώματα. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η τάση μας να χρησιμοποιούμε κάποιο συγκεκριμένο χρώμα, απόχρωση ή συνδυασμό περισσότερο από κάποιο άλλο αποκαλύπτει πολλά για την προσωπικότητα και την ψυχοσύνθεσή μας. Πάμε να δούμε τι αποκαλύπτει το δικό σου αγαπημένο χρώμα για τον χαρακτήρα σου;

Σου αρέσουν τα παστέλ και τα ψυχρά χρώματα, όπως το μπλε, το χρώμα της μέντας, της λεβάντας και το μοβ;
Ψάχνεις για ηρεμία και τη γαλήνη και απολαμβάνει την επαφή με τη φύση. Αυτό τουλάχιστον αποδεικνύουν έρευνες στις οποίες φαίνεται ότι τα περισσότερα άτομα συνδέουν τις παστέλ αποχρώσεις του μπλε, του μοβ και του πράσινου με την έννοια της χαλάρωσης. Κι επειδή οι ψυχρές αποχρώσεις των χρωμάτων αποπνέουν λιγότερη ένταση από εκείνα που είναι ζεστά, τείνουν να επιδρούν ευεργετικά, καταπραϋντικά και ανακουφιστικά τόσο για το σώμα όσο και για την ψυχοσύνθεσή σου.

Σου αρέσουν τα λαμπερά και «πλούσια χρώματα», όπως το σμαραγδί, το χρυσό και το μωβ του αμέθυστου;
Είσαι άτομο γεμάτο αυτοπεποίθηση, δημιουργικό και εξωστρεφές. Εξάλλου, σύμφωνα με έρευνες, τα άτομα που επιλέγουν αυτά τα χρώματα φαίνεται ότι είναι εκλεκτικά, κατά συνέπεια, τους αρέσει να εκφράζουν την αγάπη τους για την πολυτέλεια.

Σου άρεσουν τα ουδέτερα χρώματα, όπως το λευκό, το ιβουάρ, το γκρι, το καφέ και το χακί;
Είσαι παιδί της παράδοσης και της σταθερότητας, ενώ διαθέτεις πρακτική σκέψη και τετράγωνη λογική. Κι ενώ μπορεί πολλοί άνθρωποι να θεωρούν το λευκό, το γκρι και το μπεζ πολύ κλασικά, εμείς σου προτείνουμε να συνεχίσεις να επιμένεις σε αυτά. Για ποιο λόγο; Οι εποχές και οι διαθέσεις μπορεί να αλλάζουν, τα κλασικά χρώματα όμως όχι.

Σου αρέσουν τα απαλά και ζεστά χρώματα, όπως είναι το πορτοκαλί, το κόκκινο και το κίτρινο;
Είσαι φιλόξενη και ανοιχτή. Μάλιστα, τα άτομα που προτιμούν τα ζεστά και ζωηρά χρώματα, όπως είναι το κίτρινο και το πορτοκαλί, τείνουν να είναι εξαιρετικά φιλικά και εξωστρεφή ενώ τους αρέσει να περιποιούνται τους άλλους.  Επομένως, δεν είναι καθόλου τυχαίο που αυτά τα χρώματα μας κάνουν να νιώθουμε πιο όμορφα και ευχάριστα.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!