Κάνε αυτό μια φορά το μήνα και δες τη χρονιά σου να αλλάζει - AllYou.gr

Search

Κάνε αυτό μια φορά το μήνα και δες τη χρονιά σου να αλλάζει

Μια απόφαση αρκεί για να κάνεις το 2017 πιο ξεχωριστό!

> ΕΓΩ ::
04 Ιανουαρίου 2017

Πολλά μπορείς να κάνεις για να βελτιώσεις τη χρονιά που υποδεχτήκαμε πριν μερικά εικοσιτετράωρα. Ένα από αυτά, είναι να καθιερώσεις μια "μεγάλη μέρα" κάθε μήνα.

Πρόκειται για μια ιδέα του συγγραφέα Bruce Grierson, που διαβάσασμε στο Psychology Today και φαίνεται εξαιρετική. Ουσιαστικά, είναι μια μέρα τo μήνα, την οποία κάνεις κάτι πολύ συγκεκριμένο, μακρυά από τη ρουτίνα και τα καθιερωμένα.  "Δεν έχει σημασία με τι έχει να κάνει η μέρα, αρκεί να είναι ένα πράγμα. Αυτός είναι ο μόνος μου κανόνας. Στόχος είναι να φτιάξω ένα βουνό που μπορώ να ανέβω και να κατέβω σε 24 ώρες" εξηγεί στο άρθρο του.

Ο Grierson, αναφέρει ότι οι ψυχολόγοι έχουν διαπιστώσει πως οι διακοπές κάνουν καλό αλλά η ξεκούραση που σου δίνουν αρκεί για 3-4 εβδομάδες. Έτσι, χρειάζεσαι... γέμισμα μετά από αυτό το διάστημα και οι "μεγάλες μέρες" μπορούν να στο προσφέρουν. 

Έχοντας θέσει ήδη σε εφαρμογή αυτή την τακτική το 2016 και βλέποντας οφέλη, φέτος προτείνει πολύ πιο συγκεκριμένα πράγματα. Μέσα από το website του, δίνει ιδέες για το τι να αφορά η κάθε μεγάλη μέρα. Για παράδειγμα, ο Ιανουάριος, έχει να κάνει με προγραμματισμό: "Προγραμμάτισε την επόμενη εκδρομή...". O Φεβουράριος με τη μάθηση. Δες όλο το πρόγραμμα του και δοκίμασε αυτό που προτείνει!

 

 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!