Ένας πολύ καλός λόγος να το ρίξεις στη χειροτεχνία - AllYou.gr

Search

Ένας πολύ καλός λόγος να το ρίξεις στη χειροτεχνία

Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι  η ευτυχία σου περναέι κυριολεκτικά από τα χέρια σου.

> ΕΓΩ ::
11 Ιανουαρίου 2017

Η χειροτεχνία, πέρα από δημιουργική απασχόληση, είναι μια από τις λίγες δραστηριότητες που κρατούν το μυαλό σου σε εγρήγορση, ενώ, ταυτόχρονα φτιάχνουν τη διάθεσή σου καθώς προσφέρουν μια έντονη αίσθηση χαράς και εκπλήρωσης.

Σε με μία έρευνα του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ ζητήθηκε από τους συμμετέχοντες να φτιάξουν ένα οριγκάμι και στη συνέχεια, τους δόθηκε η δυνατότητα να το αγοράσουν σε μία δημοπρασία. Οι ερευνητές παρατήρησαν ότι οι συμμετέχοντες ήταν περισσότερο πρόθυμοι να αγοράσουν τα δικά τους «έργα τέχνης» συγκριτικά με εκείνα που είχαν φτιάξει οι άλλοι. Επιπλέον, τα χρήματα που ήταν πρόθυμοι να διαθέσουν για αυτά ήταν περισσότερα συγκριτικά με όσα θα έδιναν για να αποκτήσουν τα οριγκάμι που είχαν φιλοτεχνήσει «επαγγελματίες» καλλιτέχνες.

Προσοχή όμως: προκειμένου να ενισχύσεις την ικανοποίηση που νιώθεις κατά τη διάρκεια μίας αντίστοιχης δημιουργικής απασχόλησης, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να ολοκληρώσεις το έργο σου. Άλλωστε, ένα πουλόβερ με ένα μόνο μανίκι ή ένας μισοτελειωμένος πίνακας δεν θα αρέσει ποτέ σε κανέναν.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!