Το καλύτερο όπλο κατά του στρες, θα το βρεις στο αγόρι σου! - AllYou.gr

Search

Το καλύτερο όπλο κατά του στρες, θα το βρεις στο αγόρι σου!

Μια νέα έρευνα υποστηρίζει ότι οι παλμοί σου μπορούν και πάλι να επανέρθουν σε φυσιολογικά επίπεδα, με μια μόνο κίνηση προς τον καλό σου.

> ΕΓΩ ::
10 Ιανουαρίου 2017

Νιώθεις το στρες να χτυπάει κόκκινο και την καρδιά σου έτοιμη να σπάει από το άγχος; Σφιχταγκάλιασε τον σύντροφό σου! Και όχι δεν σου το προτείνουμε σαν μια ακόμη αφορμή να μοιραστείς μια αγκαλία μαζί του, αλλά σαν αποτελεσματικό όπλο κατά του στρες με άμεσα, μάλιστα, αποτελέσματα.

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Behavioral Medicine. Σε αυτήν, άλλωστε, παρατηρήθηκε οι ζεστές αγκαλιές και το κράτημα του χεριού ανάμεσα στα ζευγάρια μπορεί πραγματικά να μειώσει τις βλαβερές συνέπειες που έχει το στρες στο σώμα μας, όπως η αύξηση των καρδιακών παλμών και η απότομη άνοδος της αρτηριακής πίεσης. Κι όχι μόνο αυτό: οι παραπάνω τρυφερές κινήσεις φαίνεται πώς κατευναύζουν το στρες σε λιγότερο από 5 λεπτά.

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα βρεθείς στο έλεος του στρες, μη διστάσεις να τον σφίξεις στην αγκαλιά σου, ακόμα κι αν θεωρείς ότι τέτοιες εκδηλώσεις αγάπης δεν είναι του τύπου του. Σύμφωνα με άλλη μελέτη του Ινστιτούτου Kinsey, οι άντρες επιθυμούν τις σφιχτές αγκαλιές περισσότερο και από τις γυναίκες!   Ακολούθησε το allyou στο Instagram!