Να γιατί πρέπει να πηγαίνεις με τα πόδια στη δουλειά - AllYou.gr

Search

Να γιατί πρέπει να πηγαίνεις με τα πόδια στη δουλειά

Μια πρωινή βόλτα είναι ικανή να σε χαλαρώσει και να σε κάνει πιο παραγωγική, τονίζουν οι ειδικοί.

> ΕΓΩ ::
12 Ιανουαρίου 2017

Τι σε κάνει πιο παραγωγική;  Η σωστή απάντηση δεν είναι η μουσική ή το να απαντάς στα email σου κάθε δύο ώρες, αλλά το φυσικό φως.

Μάλιστα, ολοένα και περισσότερες έρευνες αποδεικνύουν ότι τα άτομα τα οποία εκτίθενται σε περισσότερο ηλιακό φως στη διάρκεια της ημέρας, υποφέρουν λιγότερο από κατάθλιψη και αντιμετωπίζουν λιγότερα προβλήματα ύπνου. Οι ειδικοί του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, υπογραμμίζουν ότι το φυσικό φως μας κάνει πιο παραγωγικούς και μας κρατά σε επαγρύπνηση.

Αν διαθέτεις περισσότερο χρόνο, μια μεγαλύτερη, πρωινή βόλτα μπορεί να σου χαρίσει και μεγαλύτερο χαμόγελο! «Πολλοί άνθρωποι δεν μπορούν να αποδώσουν όταν δεν έχουν καλή διάθεση κι αυτό γιατί μειώνεται η πνευματική ενέργειά τους», συμπληρώνει ο Δρ. Jack Raglin, ειδικός από το Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα, εστιάζοντας στην αναζωογόνηση που προσφέρει το φυσικό φως. «Σύμφωνα με πολλές μελέτες, ακόμα και μια άσκηση που απαιτεί μόλις το 40% των δυνάμεών μας, μπορεί να μας κάνει να αισθανθούμε πολύ καλύτερα», συνεχίζει ο ίδιος ο οποίος προτείνει, αν δεν είμαστε ιδιαίτερα αθλητικοί τύποι, να ασχολούμαστε έστω με διάφορες υπαίθριες δραστηριότητες (όπως, για παράδειγμα, την περιποίηση των λουλουδιών ή το σκάψιμο του κήπου) ενόσω έχει ήλιο.     

Αν, πάλι, αισθάνεσαι θυμωμένη με κάτι που έγινε στη δουλειά, η λύση βρίσκεται ξανά στο να βγεις βόλτα. «Δεν είναι καθόλου εύκολο να απαλλαγούμε από το θυμό. Μπορούμε κάλλιστα, όμως, να απομακρύνουμε το μυαλό μας από την εστία του περπατώντας, τρέχοντας στο πάρκο, κάνοντας γιόγκα ή χορό», συμβουλεύει ο Δρ. J. Raglin.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!