Πως να ξεσκεπάσεις τους φίλους - ενεργοβόρα βαμπίρ - AllYou.gr

Search

Πως να ξεσκεπάσεις τους φίλους - ενεργοβόρα βαμπίρ

6 σημάδια που σου δείχνουν ότι το άτομο που θεωρείς φίλο, μάλλον θέλει το κακό σου...

> ΕΓΩ ::
18 Ιανουαρίου 2017

Υπάρχουν μερικοί άνθρωποι στη ζωή μας, που χωρίς να το καταλαβαίνουμε, μας βλάπτουν. Εμείς, μπορεί να τους συμπεριλαμβάνουμε στους φίλους ή να τους αγαπάμε, όμως στην ουσία μας δείχνουν ξεκάθαρα ότι τα αισθήματα δεν είναι αμοιβαία. Πως μπορείς να τους εντοπίσεις;

Ο Άλλαν Πέρσυ, στο εκπληκτικό βιβλίο αυτοβοήθειας "Νίτσε: 99 μαθήματα καθημερινής φιλοσοφίας" δείχνει το δρόμο προς αυτή την κατεύθυνση. Στο 82ο μάθημα του, γράφει τα εξής:

Επικίνδυνες φιλίες: Πως να ξεσκεπάσεις ένα ενεργοβόρο βαμπίρ

α) Είναι άτομα επιδέξια και στην αρχή υπερβολικά φιλικά. Σε οποιαδήποτε αναποδιά μας, θα μας τηλεφωνήσουν από ενδιαφέρον για τα προβλήματά μας, αν και μετά σπανίως θα τα ακούσουν.

β) Με την πρώτη ευκαιρία θα εκθέσουν το προσωπικό τους δράμα, που θα μονοπωλήσει τη συζήτηση κατά την επικοινωνία μας.

γ) Αν τους διηγηθούμε κάποιο λαμπερό σχέδιό μας, θα παραθέσουν επιχειρήματα με σκοπό να μην το φέρουμε εις πέρας, αφού το ενεργοβόρο βαμπίρ συγκρίνεται διαρκώς με τους άλλους και δε θέλει να πλεονεκτεί το θύμα του απέναντί του.

δ) Έχουν την τάση να κρίνουν και να ενοχοποιούν τα πρόσωπα του άμεσου περιβάλλοντός τους, στάση που πολύ πιθανόν να υιοθετούν και σε σχέση με μας όταν συχνάζουν σε άλλες παρέες.

ε) Ακόμα κι αν δεν έρθουμε ποτέ σε επαφή μαζί τους, δε θα παραιτηθούν από την προσπάθεια. Θα επιμείνουν για νέα ραντεβού, καθότι κινούνται σε έναν περιορισμένο κοινωνικό κύκλο.

στ) Βασικό σημάδι ότι συναντήσαμε ένα ενεργοβόρο βαμπίρ: Με το που ολοκληρώνεται η συνάντηση, νιώθουμε τεράστια κόπωση και τη διάθεσή μας τελείως πεσμένη. 

 

Δες τα σημάδια, λοιπόν, και πες αντίο σε τέτοια πρόσωπα! Για περισσότερη φιλοσοφία, τρέξε στον Άλλαν Πέρσυ. Το βιβλίο "Νίτσε: 99 μαθήματα καθημερινής φιλοσοφίας" κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη. Ακολούθησε το allyou στο Instagram!