Skip to main content

SINGLES

Πως να ξεσκεπάσεις τους φίλους - ενεργοβόρα βαμπίρ

6 σημάδια που σου δείχνουν ότι το άτομο που θεωρείς φίλο, μάλλον θέλει το κακό σου...


Μαριέτα Χριστοπούλου

Υπάρχουν μερικοί άνθρωποι στη ζωή μας, που χωρίς να το καταλαβαίνουμε, μας βλάπτουν. Εμείς, μπορεί να τους συμπεριλαμβάνουμε στους φίλους ή να τους αγαπάμε, όμως στην ουσία μας δείχνουν ξεκάθαρα ότι τα αισθήματα δεν είναι αμοιβαία. Πως μπορείς να τους εντοπίσεις;

Ο Άλλαν Πέρσυ, στο εκπληκτικό βιβλίο αυτοβοήθειας "Νίτσε: 99 μαθήματα καθημερινής φιλοσοφίας" δείχνει το δρόμο προς αυτή την κατεύθυνση. Στο 82ο μάθημα του, γράφει τα εξής:

Επικίνδυνες φιλίες: Πως να ξεσκεπάσεις ένα ενεργοβόρο βαμπίρ

α) Είναι άτομα επιδέξια και στην αρχή υπερβολικά φιλικά. Σε οποιαδήποτε αναποδιά μας, θα μας τηλεφωνήσουν από ενδιαφέρον για τα προβλήματά μας, αν και μετά σπανίως θα τα ακούσουν.

β) Με την πρώτη ευκαιρία θα εκθέσουν το προσωπικό τους δράμα, που θα μονοπωλήσει τη συζήτηση κατά την επικοινωνία μας.

γ) Αν τους διηγηθούμε κάποιο λαμπερό σχέδιό μας, θα παραθέσουν επιχειρήματα με σκοπό να μην το φέρουμε εις πέρας, αφού το ενεργοβόρο βαμπίρ συγκρίνεται διαρκώς με τους άλλους και δε θέλει να πλεονεκτεί το θύμα του απέναντί του.

δ) Έχουν την τάση να κρίνουν και να ενοχοποιούν τα πρόσωπα του άμεσου περιβάλλοντός τους, στάση που πολύ πιθανόν να υιοθετούν και σε σχέση με μας όταν συχνάζουν σε άλλες παρέες.

ε) Ακόμα κι αν δεν έρθουμε ποτέ σε επαφή μαζί τους, δε θα παραιτηθούν από την προσπάθεια. Θα επιμείνουν για νέα ραντεβού, καθότι κινούνται σε έναν περιορισμένο κοινωνικό κύκλο.

στ) Βασικό σημάδι ότι συναντήσαμε ένα ενεργοβόρο βαμπίρ: Με το που ολοκληρώνεται η συνάντηση, νιώθουμε τεράστια κόπωση και τη διάθεσή μας τελείως πεσμένη. 

 

Δες τα σημάδια, λοιπόν, και πες αντίο σε τέτοια πρόσωπα! Για περισσότερη φιλοσοφία, τρέξε στον Άλλαν Πέρσυ. Το βιβλίο "Νίτσε: 99 μαθήματα καθημερινής φιλοσοφίας" κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη. 

Διαβάστε επίσης

SINGLES

16 σημάδια ότι αναζητάτε την ευτυχία σε όλα τα λανθασμένα μέρη

Πώς να σταματήσετε να ψάχνετε την ευτυχία εκεί που δεν θα την βρείτε

SINGLES

Πώς να καταλάβεις αν σε θέλει από τα μηνύματά του

Αποκωδικοποιώντας τη γραπτή σας επικοινωνία

SINGLES

Ο έρωτας δεν είναι σινεμά, μωρό μου…

Τοξικές σχέσεις που ρομαντικοποιήθηκαν στην οθόνη

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός