Skip to main content

SINGLES

Πως θα καταφέρεις να διαβάζεις ένα βιβλίο το μήνα; 

Καλός ο στόχος, αλλά για να τον πιάσεις θέλει πρόγραμμα.


Μαριέτα Χριστοπούλου

Έχουμε φτάσει Μάρτιο και εσύ ακόμα έχεις διαβάσει ένα βιβλίο ενώ το είχες πει ξεκάθαρα την πρωτοχρονιά: φέτος, θα διαβάζω το λιγότερο ένα βιβλίο το μήνα! 

Δεν τα κατάφερες μέχρι σήμερα, όμως μπορείς να ανατρέψεις την κατάσταση. Ακολούθησε τα παρακάτω tips και σίγουρα θα τα πας καλύτερα.

1. Δες 3 ώρες λιγότερο τηλεόραση την εβδομάδα

Ναι, εντάξει, έχεις κολλήσει με το Survivor. Ας πούμε ότι δε θες να το αποχωριστείς. Οκ. Αποχωρίσου, τουλάχιστον, κάποιο άλλο πρόγραμμα που σου άρεσε λιγότερο. 3 ώρες εκτός τηλεόρασης, είναι περίπου 150 σελίδες βιβλίου!

2. Κουβάλα βιβλία παντού!

Όπου κι αν είσαι, να έχεις μαζί σου ένα βιβλίο ή μια ηλεκτρονική συσκευή με κάποιο e-book. Έτσι δε θα περιορίζεσαι να διαβάζεις μόνο στο σπίτι σου αλλά με το πρώτο κενό, θα μπορείς να βγάζεις μερικές σελίδες και να αφήνεις το μυαλό σου να ταξιδεύει.

3. Ασ' το να πάει. Ασ' το

Λιβανίζεις ένα βιβλίο περίπου μισό χρόνο. Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι τελικά θα καταφέρεις να το διαβάσεις; Aφού δε σου αρέσει, άφησε το στην άκρη ή δώσ' το σε κάποιον που πιστεύεις ότι μπορεί να το απολαύσει. Έτσι, θα σου μείνει χώρος για να διαβάσεις κάτι το οποίο θα απολαμβάνεις και θα σου βγαίνει και πιο γρήγορα και ευχάριστα.

4. Βαλ' το στο πρόγραμμα

Αγαπάς το διάβασμα και δε θες να το κάνεις καταναγκαστικά. Όμως, οφείλεις αν θέλεις να το έχεις στη ζωή σου, να το κάνεις μέρος της. Όπως ακριβώς οργανώνεις όλα τα άλλα πράγματα, έτσι πρέπει να κάνεις και με αυτό. Σημείωσε στην ατζέντα σου το χρόνο και τη μέρα που θες να διαβάζεις. 

5. Βάλε ξεκάθαρο στόχο

Πήρες επιτέλους στα χέρια σου το βιβλίο που τόσο ήθελες! Πως θα το τελειώσεις πριν το καλοκαίρι; Διαιρώντας τις μέρες που έχει ένας μήνας πχ με το πόσες σελίδες χρειάζεται να βγάζεις κάθε μέρα. 400 σελίδες πχ, σημαίνει 20 σελίδες τη μέρα. Μικροί καθημερινοί στόχοι, για μεγάλα πράγματα (και πολλά πολλά βιβλία).

6. Λίστα επιτευγμάτων

Κράτα σε ένα σημειωματάριο, όλους τους τίτλους που έχεις ολοκληρώσει. Έτσι θα έχεις κίνητρο να συνεχίσεις και να φτάσεις τα 12 βιβλία το χρόνο!

*Με πληροφορίες από purewow

Διαβάστε επίσης

SINGLES

11 ενδείξεις ότι υπερασπίζεστε τον εαυτό σας και δεν ανέχεστε τις αηδίες των άλλων

Δεν συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο απ’ αυτό που είναι επιλογή σας

SINGLES

16 σημάδια ότι αναζητάτε την ευτυχία σε όλα τα λανθασμένα μέρη

Πώς να σταματήσετε να ψάχνετε την ευτυχία εκεί που δεν θα την βρείτε

SINGLES

Πώς να καταλάβεις αν σε θέλει από τα μηνύματά του

Αποκωδικοποιώντας τη γραπτή σας επικοινωνία

Προτεινόμενα

CELEBS

Ηλιάνα Παπαγεωργίου: Σικάτη με κόκκινο ζακετάκι και σατέν λευκή φούστα

Πού «τσάκωσε» ο φωτογραφικός φακός την παρουσιάστρια του Shopping Star;

CELEBS

Ο Έλον Μασκ έκανε σχόλιο στο Twitter/X για την Ελένη Τσολάκη!

«Ένας υπέροχος τρόπος να ξυπνάς στην Ελλάδα»