Skip to main content

SINGLES

Όποιος κι αν είναι ο στόχος σου, αυτοί είναι οι 10 κανόνες για να τον πετύχεις!

Είναι (και) στο χέρι σου.


Γεωργία Κοντού

Είτε αρχίζεις μια νέα καριέρα είτε αναζητάς σύντροφο, οι παρακάτω συμβουλές θα σε βοηθήσουν να κατακτήσεις το στόχο σου. 

1. Να έχεις ένα όραμα. Όχι μόνο θα σε κατευθύνει, αλλά και θα σε εμψυχώσει να συνεχίσεις την προσπάθεια σε στιγμές που νιώθεις έτοιμη να τα παρατήσεις.

2. Να καταστρώσεις ένα πλάνο. Με προθεσμίες και λεπτομερείς δράσεις. Θα σε βοηθήσει να κατανικήσεις την αναβλητικότητά σου και να οργανωθείς.

3. Βρες το πάθος σου. Κακά τα ψέματα, αυτό είναι το σημαντικότερο κίνητρο για να σηκωθείς από το κρεβάτι το πρωί και να... κατακτήσεις τον κόσμο. 

4. Μη φοβάσαι την πραγματικότητα. Αν είσαι επιρρεπής στις... φαντασιώσεις, συζήτησε με φίλους και ανθρώπους που θεωρείς ως μέντορές σου. Θα σε βοηθήσουν στη διάρκεια της προσπάθειας να πατάς γερά τα πόδια σου στη γη και να συμφιλιώνεσαι ακόμη και με αλήθειες που σε δυσαρεστούν.

5. Να είσαι ευέλικτη. Μη διστάσεις οποιαδήποτε στιγμή παρουσιαστούν νέα δεδομένα να αναπροσαρμόσεις το πλάνο σου. Το σχεδίασες για να πετύχεις ένα στόχο, όχι για να το ακολουθήσεις τυφλά.

6. Πάρε ρίσκα. Το γράψαμε και στο θέμα για το νεαρό ποδηλάτη που γύρισε ολομόναχος τον κόσμο: Η ζωή αρχίζει έξω έξω από την "ασφαλή ζώνη" της ρουτίνας σου.

7. Βρες τους κατάλληλους συνεργάτες. Αν πρόκειται για δουλειά, αναζήτησε συνεταίρους που καλύπτουν τις ελλιπείς γνώσεις σου π.χ. σε τεχνικά ζητήματα. Αν αναζητάς σύντροφο, βγες με φίλες που είναι, παραδείγματος χάρη, πιο θαρραλέες από εσένα και θα σου ανοίξουν κι εσένα το δρόμο για νέες γνωριμίες.

8. Ανέλαβε δράση. Ή αλλιώς, η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, ακόμη και για μια προσπάθεια που σου φαίνεται βουνό.

9. Θέσε προτεραιότητες. Δεν μπορείς να τα κάνεις όλα με τη μία. Άλλωστε, αν "σπάσεις" μια προσπάθεια σε μικρότερα κομμάτια, θα σου φανεί πιο προσιτή.

10. Φρόντισε τον εαυτό σου. Όσο σημαντικός είναι για εσένα ένας στόχος, δεν πρόκειται να τον πετύχεις αν αμελήσεις τη σωματική και ψυχική υγεία σου. Αλλά ακόμη και να τον πετύχεις, το σίγουρο είναι ότι δεν θα τον απολαύσεις.

Διαβάστε επίσης

SINGLES

11 ενδείξεις ότι υπερασπίζεστε τον εαυτό σας και δεν ανέχεστε τις αηδίες των άλλων

Δεν συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο απ’ αυτό που είναι επιλογή σας

SINGLES

16 σημάδια ότι αναζητάτε την ευτυχία σε όλα τα λανθασμένα μέρη

Πώς να σταματήσετε να ψάχνετε την ευτυχία εκεί που δεν θα την βρείτε

SINGLES

Πώς να καταλάβεις αν σε θέλει από τα μηνύματά του

Αποκωδικοποιώντας τη γραπτή σας επικοινωνία

Προτεινόμενα

CELEBS

Δημήτρης Κόκοτας: Θετικά τα νέα για την υγεία του - Ανταποκρίθηκε σε οδηγίες γιατρών

Παραμένει στη ΜΕΘ με μηχανική υποστήριξη έναν μήνα μετά την ανακοπή

BEAUTY TIPS

Πώς να απαλλαγείτε από τους πόρους;

Οι ειδικοί μοιράζονται τα top μυστικά για να τους ξεφορτωθείτε

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 25 Απριλίου

Ενισχύστε την υγεία σας, φυσική, πνευματική και ψυχική