Skip to main content

SINGLES

Με αυτό το τρικ δε θα παρατάς τους στόχους σου

Μια μικρή και εύκολη αλλαγή... τακτικής αρκεί για να τα καταφέρεις. 


Μαριέτα Χριστοπούλου

Σε όλες μας συμβαίνει. Στην αρχή βάζουμε ένα στόχο και είμαστε πολύ ενθουσιασμένες. Τρελαινόμαστε στην ιδέα ότι θα τον πετύχουμε, είμαστε πραγματικά αποφασισμένες να τα καταφέρουμε. Είτε πρόκειται για απώλεια κιλών, είτε για προαγωγή είτε για τα προσωπικά μας.

Στην πορεία, ωστόσο, αρχίζουμε να χάνουμε την όρεξή μας. Κάπου εκεί στη... μέση (πχ όταν έχεις χάσει τα μισά κιλά από το στόχο) απογοητευόμαστε, σα να κουραζόμαστε. Και κάπως έτσι ρισκάρουμε να μη καταφέρουμε αυτό που τόσο θέλαμε. 

Όμως, ευτυχώς υπάρχει κάτι απλό που μπορούμε να κάνουμε για να αποφύγουμε την αποτυχία! Είναι όλα θέμα τακτικής και... μυαλού. Τουλάχιστον αυτό τονίζει στο Journal of Consumer Psychology η Olya Bullard, Ph.D. επίκουρη καθηγήτρια στο University of Winnipeg και επικεφαλής μιας σχετικής έρευνας. 

Σύμφωνα με τη Bullard, οι άνθρωποι που χάνουν το κουράγιο τους να κυνηγήσουν τους στόχους τους, πρέπει να εστιάζουν σε όλα όσα πρέπει να αποφύγουν! Για παράδειγμα, αν προσπαθείς να μαζέψεις λεφτά, ο στόχος να βάζεις αρχικά στην άκρη κάποια ποσά μπορεί να φαίνεται εύκολος. Στη συνέχεια, όταν θα χάσεις τον ενθουσιασμό σου, πρέπει να εστιάσει στο ότι δεν πρέπει να αγοράζεις συνέχεια φαγητό απ' έξω. 

Εστίασε, λοιπόν, στα κίνητρά σου στο πρώτο μέρος της διαδικασίας και όταν αρχίσεις να νιώθεις ότι η αποφασιστικότητα σου σε εγκαταλείπει, δώσε έμφαση στο να αποφύγεις τα αρνητικά.


 

Διαβάστε επίσης

SINGLES

16 σημάδια ότι αναζητάτε την ευτυχία σε όλα τα λανθασμένα μέρη

Πώς να σταματήσετε να ψάχνετε την ευτυχία εκεί που δεν θα την βρείτε

SINGLES

Πώς να καταλάβεις αν σε θέλει από τα μηνύματά του

Αποκωδικοποιώντας τη γραπτή σας επικοινωνία

SINGLES

Ο έρωτας δεν είναι σινεμά, μωρό μου…

Τοξικές σχέσεις που ρομαντικοποιήθηκαν στην οθόνη

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός