Skip to main content

SINGLES

Εθισμένη στο Fb; Μήπως πάσχεις από κατάθλιψη και δεν το ξέρεις;

Η μελαγχολία δεν είναι τo μόνο "σύμπτωμά" της. 


Μαρία Μυλωνά

Αυτά είναι τα "sos", που πρέπει να σε βάλουν σε υποψίες! 

1. Πόνος στη μέση ή τον αυχένα

Μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Pain καταδεικνύει ότι τα άτομα με κατάθλιψη έχουν τετραπλάσιες πιθανότητες να εκδηλώσουν οσφυαλγία ή αυχενικό σε σύγκριση με υγιή άτομα. Η κατάθλιψη και ο πόνος μοιράζονται κοινές βιολογικές διόδους και νευροδιαβιβαστές στον εγκέφαλο. Ο πόνος είναι το συνηθέστερο ψυχοσωματικό σύμπτωμα. Τα άτομα με κατάθλιψη έχουν την τάση να παρουσιάζουν αυξημένη ευαισθησία στον πόνο λόγω της συναισθηματικής τους κατάστασης.

2. Παραπανίσια κιλά

Το φαγητό αποτελεί για αρκετούς «μηχανισμό αντιμετώπισης» της στεναχώριας, ενώ η κακή διάθεση αποτρέπει το άτομο να αφιερώσει χρόνο στα ψώνια και το μαγείρεμα. Σταδιακά, ο δείκτης της ζυγαριάς αρχίζει να ανεβαίνει.

3. Ευερεθιστότητα

Μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση JAMA Psychiatry καταδεικνύει ότι η επιθετικότητα, η νευρικότητα και ο θυμός είναι τυπικές συμπεριφορές για τα άτομα με κατάθλιψη. Η κακή διάθεση και η απαισιοδοξία αφήνουν χώρο ώστε να εκδηλωθούν και άλλα αρνητικά συναισθήματα, ενώ είναι πιο δύσκολο για το άτομο να διατηρήσει την ψυχραιμία του κάτω από συνθήκες πίεσης.

4. Ψώνια, τζόγος & Facebook

Τα άτομα με κατάθλιψη έχουν την τάση να εθίζονται στις υπερβολές, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τη διαδικτυακή τους δραστηριότητα. Μελέτες επιβεβαιώνουν πως τα άτομα με κατάθλιψη έχουν την τάση να προτιμούν τις διαδικτυακές δραστηριότητες και επαφές αντί να δραστηριοποιηθούν στον έξω κόσμο.

5. Αναποφασιστικότητα

Καθημερινά λαμβάνουμε δεκάδες αποφάσεις, λιγότερο ή περισσότερο σημαντικές. Αν και η αγορά ενός σπιτιού ή η αλλαγή δουλειάς είναι πράγματι λόγοι να σκεφτούμε σοβαρά πώς πρέπει να κινηθούμε, τα άτομα με κατάθλιψη έχουν την τάση να πανικοβάλλονται για μικροπράγματα, όπως τι θα φορέσουν ή τι θα φάνε.

6. Απεριποίητη εμφάνιση

Τα άτομα με κατάθλιψη δε δίνουν ιδιαίτερη σημασία στην προσωπική τους εμφάνιση και υγιεινή. Τα αχτένιστα μαλλιά και η κακή στοματική υγιεινή είναι δύο τυπικά παραδείγματα.

Πηγή: http://www.psyhealth.gr/

Διαβάστε επίσης

SINGLES

16 σημάδια ότι αναζητάτε την ευτυχία σε όλα τα λανθασμένα μέρη

Πώς να σταματήσετε να ψάχνετε την ευτυχία εκεί που δεν θα την βρείτε

SINGLES

Πώς να καταλάβεις αν σε θέλει από τα μηνύματά του

Αποκωδικοποιώντας τη γραπτή σας επικοινωνία

SINGLES

Ο έρωτας δεν είναι σινεμά, μωρό μου…

Τοξικές σχέσεις που ρομαντικοποιήθηκαν στην οθόνη

Προτεινόμενα

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Στο πρώτο της πάθος, μια γυναίκα αγαπά τον αγαπημένο της, στη συνέχεια το μόνο που αγαπά είναι αγάπη» Lord Byron

Ο Λόρδος Βύρων πέθανε στις 19 Απριλίου 1824 στο πλευρό των Ελλήνων επαναστατών  στο Μεσολόγγι

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 19 Απριλίου

Δεν πρέπει να υποτιμάτε την καρδιά σας μονίμως, αλλά να της δίνετε προτεραιότητα

BLOGS

Σε ένα biopic για τον Frank Sinatra δια χειρός Martin Scorsese φημολογείται ότι θα παίξει ο Leonardo DiCaprio

Και το ίδιο ισχύει για την Jennifer Lawrence, που θα υποδυθεί κατά πάσα πιθανότητα τη δεύτερη σύζυγο του Sinatra, την ηθοποιό Ava Gardner