Skip to main content

SINGLES

5 σημάδια ότι τα e-mail σου είναι... σπαστικά

Βρες τα λάθη και διόρθωσέ τα!


Μαριέτα Χριστοπούλου

Όλες κάποιες στιγμή έχουμε νιώσει την πίεση μας να ανεβαίνει, από ένα e-mail που διαβάζουμε. Είναι κάποιοι άνθρωποι που πιστεύουμε ότι δεν το έχουν με τον συγκεκριμένο τρόπο επικοινωνίας. Βγάζουν ένα κακό εαυτό, δεν επικοινωνούν σωστά όσα θέλουν κλπ κλπ.

Όμως, εμείς αλήθεια τι κάνουμε; Ας κοιταχτούμε λίγο στον καθρέφτη. Υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορεί να μην κάνουν μόνο οι άλλοι αλλά και εμείς. 

Παρακάτω, 5 σημάδια ότι γινόμαστε σπαστικοί και επιθετικοί μέσα από τα κείμενα που στέλνουμε στα inbox των άλλων. 

1. "Απάντηση σε όλους"

Αν απαντάς πάντα σε όλους, τότε πολύ πιθανό για κάποιον στη λίστα έχεις γίνει η σπαστική της παρέας και όχι μόνο. Μπορεί αυτή σου η συνήθεια, να ερμηνευτεί ως επίδειξη των κατορθωμάτων σου ή της δουλειάς που ρίχνεις (οκ ρίχνεις, αλλά!) ή να ανοίξει μια κουβέντα που δεν έπρεπε τελικά να είναι τόσο ανοιχτή. Επίσης, μπορεί απλά να δείξεις αναισθησία γιατί δε σκέφτεσαι ότι οι άλλοι έχουν κι άλλες δουλειές εκτός από το να διαβάζουν e-mails σου. 

2. "Δε θέλω να σε ενοχλήσω, αλλά..."

Πολύ πιθανό να ενόχλησες ήδη ή να εκνεύρισες τον παραλήπτη γιατί πολύ απλά θεωρεί ότι είναι δήθεν αυτό που μόλις διάβασε. Ζήτα αυτό που θες χωρίς τέτοιες εισαγωγές. 

3. CC το αφεντικό παντού

Αν το κάνεις, θυμίζεις εκείνο το μαθητή στο δημοτικό, που ό,τι κι αν γινόταν έτρεχε να το πει στη δασκάλα. Σπασικλάκι είπες, σωστά;

4. Κάθε μέρα και ένα επείγον e-mail

Προκαλείς πανικό, σπείρεις το άγχος και στο τέλος απλά εκνευρίζεις, όταν ο άλλος διαπιστώνει ότι δεν είναι πραγματικά τόσο επείγον αυτό για το οποίο έγραψες "Επείγον". Κράτησε αυτή τη λέξη για πράγματα που πραγματικά είναι επείγοντα. Διαφορετικά, το πιθανότερο είναι όταν όντως θες να σε ακούσουν, να σε αγνοούν γιατί απλά δε θα εκτιμούν και το πώς αξιολογείς τις καταστάσεις.

4. ΚΕΦΑΛΑΙΑ 

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ γιατί όπως διαπιστώνεις από τις προηγούμενες λέξεις, φαίνεται σα να φωνάζεις. Και ναι, οι φωνές είναι δείγμα επιθετικότητας. 

*Με πληροφορίες από Glassdoor

Διαβάστε επίσης

SINGLES

16 σημάδια ότι αναζητάτε την ευτυχία σε όλα τα λανθασμένα μέρη

Πώς να σταματήσετε να ψάχνετε την ευτυχία εκεί που δεν θα την βρείτε

SINGLES

Πώς να καταλάβεις αν σε θέλει από τα μηνύματά του

Αποκωδικοποιώντας τη γραπτή σας επικοινωνία

SINGLES

Ο έρωτας δεν είναι σινεμά, μωρό μου…

Τοξικές σχέσεις που ρομαντικοποιήθηκαν στην οθόνη

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός