Skip to main content

SINGLES

5 τρόποι να νιώθεις χαρούμενη στη δουλειά σου

Μπορείς να κάνεις την καθημερινότητά σου καλύτερη!



Η φράση «Εργασία και χαρά» μέρα με τη μέρα ακούγεται ολοένα και πιο ειρωνική για εμάς που δουλεύουμε. Η εργασία γίνεται καταναγκασμός και καταπίεση και οι ώρες στη δουλειά περνάνε βασανιστικά αργά. 

Μπορείς να το ανατρέψεις αυτό το κατεστημένο και να νιώσεις ευτυχισμένη στον χώρο εργασίας σου;

Οι ειδικοί αποφαίνονται ότι εάν το θέλεις ειλικρινά και το προσπαθήσεις μπορείς!

Διάβασε 5 τρόπους για να το καταφέρεις:

1.Κράτα τις αποστάσεις από τις καταστάσεις και όσους σού μεταδίδουν αρνητισμό. Δεν είναι καθόλου εύκολο να μην εμπλακείς συναισθηματικά στην εργασία σου και να κρατάς κλειστή και παγωμένη την καρδιά σου. Κι όμως, όταν κρατάς αποστάσεις, έχεις πιο καθαρή κρίση και παίρνεις πιο σωστές αποφάσεις.

2.Προσπάθησε να ηρεμείς κάθε φοράς που φορτίζεσαι αρνητικά: Θα τσακωθείς, θα σου πουν κάτι που σε δυσαρεστεί, θα αγχωθείς υπερβολικά. Όλα αυτά είναι λογικό να συμβούν στο πλαίσιο της εργασίας και στην πορεία της ημέρας. Εκείνες τις δύσκολες στιγμές βρες έναν τρόπο να αποφορτιστείς (κάνε μια βόλτα, ή ένα μικρό διάλειμμα) και θα επιστρέψεις πιο ανάλαφρη στις υποχρεώσεις σου.

3.Απόφυγε όσο μπορείς την κακή συνάδελφο: Εκείνη που σου βάζει λόγια, ή βάζει λόγια στους άλλους για σένα (συνήθως κάνει και τα δύο), που σε εκμεταλλεύεται, που σε κάνει να νιώθεις άχρηστη. Κράτα τους τύπους μαζί της και βάλε όρια στη σχέση σας με διακριτικό τρόπο.

4.Κάνε αληθινές φιλίες: Αν υπάρχει κάποιος άνθρωπος στον εργασιακό σου χώρο που πραγματικά αξίζει να γνωρίσεις καλύτερα, μη διστάσεις να έρθεις πιο κοντά του. Ένας φίλος στη δουλειά είναι πάντα χρήσιμος.

5.Κάνε κάτι όμορφο πριν ή μετά: Εάν τα πράγματα είναι τόσο σκούρα στη δουλειά σου και δεν μπορείς ούτε να τα αλλάξεις αλλά ούτε και να αλλάξεις εργασία προς το παρόν, πρόσφερε στον εαυτό σου όμορφες στιγμές πριν ή μετά τη δουλειά. Λίγη γυμναστική, μια βόλτα με φίλους, ένα μασάζ πού και πού, θα κάνουν την καθημερινότητά σου πιο ευχάριστη και τις ώρες στο γραφείο πιο ανεκτές.
 

Διαβάστε επίσης

SINGLES

11 ενδείξεις ότι υπερασπίζεστε τον εαυτό σας και δεν ανέχεστε τις αηδίες των άλλων

Δεν συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο απ’ αυτό που είναι επιλογή σας

SINGLES

16 σημάδια ότι αναζητάτε την ευτυχία σε όλα τα λανθασμένα μέρη

Πώς να σταματήσετε να ψάχνετε την ευτυχία εκεί που δεν θα την βρείτε

SINGLES

Πώς να καταλάβεις αν σε θέλει από τα μηνύματά του

Αποκωδικοποιώντας τη γραπτή σας επικοινωνία

Προτεινόμενα

ΥΓΕΙΑ

6 καθημερινές συνήθειες που αυξάνουν εκθετικά το ρίσκο απόκτησης καρκίνου

Όλα εκείνα που πρέπει να αποφεύγεις για την προστασία της υγείας σου

CELEBS

Κατερίνα Παπουτσάκη: Η απάντηση για τη σχέση της με τον Θοδωρή Μαραντίνη

«Δεν περνάω και την πιο εύκολη περίοδο της ζωής μου»