Είσαι στις "μαύρες" σου; Άκου λίγη χιπ χοπ! - AllYou.gr

Search

Είσαι στις "μαύρες" σου; Άκου λίγη χιπ χοπ!

Όταν ο dj σού σώζει τη ζωή.

> ΕΓΩ ::
16 Οκτωβρίου 2014

Αν προτιμάς να ακούς χιπ χοπ στις μελαγχολικές πρωινές μετακινήσεις σου για τη δουλειά ή κάθε φορά που έχεις τις "μαύρες" σου, η επιστήμη έχει την εξήγηση: Σύμφωνα με τη νευροεπιστήμονα και καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Κέιμπριτζ Μπέκι Ίνκστερ, το συγκεκριμένο είδος μουσικής έχει αντικαταθλιπτική δράση. Η ειδικός πιστεύει, μάλιστα, ότι η χιπ χοπ μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη θεραπεία διαφόρων ψυχικών νόσων

"Πολλοί σημαντικοί εκπρόσωποί της προέρχονται από υποβαθμισμένες αστικές περιοχές, εστίες προβλημάτων όπως η κατάχρηση ναρκωτικών ουσιών, η ενδοοικογενειακή βία και η φτώχεια, που συνδέονται με αυξημένη συχνότητα εμφάνισης ψυχικών παθήσεων". Και παρά την κοινή πεποίθηση ότι η "χαρούμενη" μουσική είναι το καλύτερο αντίδοτο σε αρνητικά συναισθήματα, η ειδικός υποστηρίζει ότι η μουσική που εκφράζει άγχος, οργή και θλίψη μπορεί να λειτουργήσει ως κάθαρση για έναν ψυχικά ασθενή.

"Θέλουμε να συνεργαστούμε με ράπερ, φιλανθρωπικές οργανώσεις και ιατρικές ομάδες για να εκμεταλλευτούμε τα οφέλη της χιπ χοπ", δήλωσε πρόσφατα στην Guardian η δρ Ίνκστερ.

Η ειδικός εξηγεί ότι ένας ασθενής μπορεί να ωφεληθεί όχι μόνο ακούγοντας ραπ μουσική, αλλά και γράφοντας ο ίδιος στίχους τραγουδιών όπου εκφράζει τα συναισθήματά του. Η επιστήμονας αμφισβητεί επίσης το στερεότυπο που παρουσιάζει τη χιπ χοπ ως απλοϊκή: "Συχνά κουβαλά μηνύματα πολύ πιο περίπλοκα από ό,τι πιστεύουν πολλοί. Είναι λοιπόν ιδανικό μέσο για να βοηθήσουμε κάποιον να κατανοήσει τα ψυχικά του προβλήματα και να τα αντιμετωπίσει".Ακολούθησε το allyou στο Instagram!