Αυτή είναι η νέα ευρωπαϊκή τάση για να βελτιώσεις την διάθεσή σου! - AllYou.gr

Search

Αυτή είναι η νέα ευρωπαϊκή τάση για να βελτιώσεις την διάθεσή σου!

Μπλοκ ζωγραφικής με σχέδια για... μεγάλους. 

> ΕΓΩ ::
17 Οκτωβρίου 2014

Θραύση έχουν κάνει στο εξωτερικό τα μπλοκ ζωγραφικής για ενήλικες! Μην πάει το μυαλό σου στο πονηρό: Οι ψυχολόγοι υποστηρίζουν ότι η ζωγραφική με χρώματα δεν απευθύνεται μόνο στα παιδιά αλλά σε ανθρώπους όλων των ηλικιών. Οι ειδικοί δίνουν έμφαση στα πολλαπλά οφέλη της στην πνευματική και ψυχική υγεία μας. Μερικά από αυτά; Ευεξία, αντιμετώπιση του στρες αλλά και ενίσχυση των κινητικών δεξιοτήτων μας. 

Όταν ζωγραφίζουμε με χρώματα, ενεργοποιούμε διαφορετικές περιοχές και από τα δύο εγκεφαλικά ημισφαίρια μας, όπως εξηγεί η ψυχολόγος Γκλόρια Μαρτίνες Αγιάλα: "Η συγκεκριμένη δραστηριότητα εμπλέκει και τη λογική μας, με την οποία σχεδιάζουμε τα σχήματα, και τη δημιουργικότητά μας, όταν καλούμαστε να αναμείξουμε και να ταιριάξουμε χρώματα. Επιπλέον, λειτουργεί αγχολυτικά, καθώς μειώνει τη δράση της αμυγδαλής, μιας περιοχής του εγκεφάλου που συνδέεται με τον έλεγχο των συναισθημάτων μας και η οποία επηρεάζεται από το στρες".

Ανάμεσα λοιπόν στα λευκώματα-μπεστ σέλερ είναι μια σειρά του γαλλικού εκδοτικού Hachette με τίτλο "Art-Thérapie", που σου προτείνει να χρωματίσεις μια τεράστια γκάμα σχεδίων, από πεταλούδες και cupcakes μέχρι ψυχεδελικά μοτίβα, αλλά και η σειρά "Colour Me Good" (φωτό) της Βρετανίδας εικονογράφου Mel Simone Elliot, που σου δίνει τη δυνατότητα να προσθέσεις χρώμα σε σκίτσα διασημοτήτων όπως οι Ράιαν Γκόσλινγκ, Lady Gaga και Μπιγιονσέ!

Hot αυτή τη στιγμή!

ΜΟΔΑ

Η νέα συλλογή matis υμνεί το σύγχρονο urban glam

Αυτή τη σεζόν, η matis προσεγγίζει τις πιο θηλυκές πτυχές του μπαρόκ και τις μετατρέπει σε υπέροχα κομμάτια και σύνολα.
INTERVIEW

Χάρις Αλεξίου: «Το συναίσθημα φυλακίζουμε μέσα μας, όχι τα γεγονότα»

Η δική μας, η μοναδική Χαρούλα. Των τραγουδιών, του έρωτα, της αγάπης, του γλεντιού, της συγκίνησης, της καρδιάς μας, της ζωής μας. Η Χάρις Αλεξίου στο allyou.
ΣΧΕΣΕΙΣ

3 λόγοι που οι άντρες οδηγούνται στην απιστία

Τα πιθανά σενάρια πίσω από την απόφαση του να κοιτάξει άλλη ενώ είσαστε μαζί.
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ένας πολύ καλός λόγος να παραγγέλνεις συχνότερα sushi

Αν έψαχνες δικαιολογίες τις έχεις με τη σφραγίδα της επιστήμης.
STAR STYLE

Οι εμφανίσεις της Michelle Obama που δε γίνεται να ξεχάσουμε

Ενώ η αντίστροφη μέτρηση μέχρι την εκλογή του επόμενου Προέδρου της Αμερικής έχει ξεκινήσει, εμείς κάνουμε μια αναδρομή στις εμφανίσεις της πιο αγαπημένης Πρώτης Κυρίας!
ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ

6 φθινοπωρινές αποχρώσεις μανό που πρέπει να δοκιμάσεις

Μην υποδεχτείς το Φθινόπωρο μόνο στην ντουλάπα σου, αλλά και στα νύχια σου!