Αυτή είναι η νέα ευρωπαϊκή τάση για να βελτιώσεις την διάθεσή σου! - AllYou.gr

Search

Αυτή είναι η νέα ευρωπαϊκή τάση για να βελτιώσεις την διάθεσή σου!

Μπλοκ ζωγραφικής με σχέδια για... μεγάλους. 

> ΕΓΩ ::
17 Οκτωβρίου 2014

Θραύση έχουν κάνει στο εξωτερικό τα μπλοκ ζωγραφικής για ενήλικες! Μην πάει το μυαλό σου στο πονηρό: Οι ψυχολόγοι υποστηρίζουν ότι η ζωγραφική με χρώματα δεν απευθύνεται μόνο στα παιδιά αλλά σε ανθρώπους όλων των ηλικιών. Οι ειδικοί δίνουν έμφαση στα πολλαπλά οφέλη της στην πνευματική και ψυχική υγεία μας. Μερικά από αυτά; Ευεξία, αντιμετώπιση του στρες αλλά και ενίσχυση των κινητικών δεξιοτήτων μας. 

Όταν ζωγραφίζουμε με χρώματα, ενεργοποιούμε διαφορετικές περιοχές και από τα δύο εγκεφαλικά ημισφαίρια μας, όπως εξηγεί η ψυχολόγος Γκλόρια Μαρτίνες Αγιάλα: "Η συγκεκριμένη δραστηριότητα εμπλέκει και τη λογική μας, με την οποία σχεδιάζουμε τα σχήματα, και τη δημιουργικότητά μας, όταν καλούμαστε να αναμείξουμε και να ταιριάξουμε χρώματα. Επιπλέον, λειτουργεί αγχολυτικά, καθώς μειώνει τη δράση της αμυγδαλής, μιας περιοχής του εγκεφάλου που συνδέεται με τον έλεγχο των συναισθημάτων μας και η οποία επηρεάζεται από το στρες".

Ανάμεσα λοιπόν στα λευκώματα-μπεστ σέλερ είναι μια σειρά του γαλλικού εκδοτικού Hachette με τίτλο "Art-Thérapie", που σου προτείνει να χρωματίσεις μια τεράστια γκάμα σχεδίων, από πεταλούδες και cupcakes μέχρι ψυχεδελικά μοτίβα, αλλά και η σειρά "Colour Me Good" (φωτό) της Βρετανίδας εικονογράφου Mel Simone Elliot, που σου δίνει τη δυνατότητα να προσθέσεις χρώμα σε σκίτσα διασημοτήτων όπως οι Ράιαν Γκόσλινγκ, Lady Gaga και Μπιγιονσέ!Ακολούθησε το allyou στο Instagram!