Skip to main content

SINGLES

Ο αριθμός που πρέπει κάθε έγκυος ή νέα μαμά να ξέρει

Δεν τα ξέρεις όλα, και σίγουρα δεν είναι κακό να ζητάς βοήθεια.



Για κάποιες γυναίκες είναι η καλύτερη περίοδος της ζωής τους. Η εγκυμοσύνη και οι πρώτοι μήνες με το μωρό τους.

Για κάποιες άλλες, αυτή η τεράστια αλλαγή στο σώμα, το μυαλό, τη σχέση, τη ζωή εν γένει, έρχεται και πέφτει πάνω τους σαν βράχος. Και νιώθουν ότι δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος. Και πέφτουν σε κατάθλιψη. 
 

pregnant.jpg 

Εάν ανήκεις κι εσύ σε αυτές τις γυναίκες, και χρειάζεσαι όσο τίποτε άλλο να μιλήσεις σε κάποιον, να μοιραστείς αυτό που ζεις και να πάρεις βοήθεια από ειδικούς, σήκωσε το ακουστικό και πάρε τηλέφωνο! 

Η Τηλεφωνική Γραμμή Υποστήριξης της Ψυχικής Υγείας της Εγκύου και της Νέας Μητέρας ΦΑΙΝΑΡΕΤΗ - 210-9319054 -  λειτουργεί καθημερινά,  από Δευτέρα έως Παρασκευή, 9:00πμ – 9.00μμ και στελεχώνεται από εξειδικευμένους επαγγελματίες υγείας, ψυχολόγους και μαίες.

fainareti_mesa.jpg

 

Oι υπηρεσίες που παρέχονται αφορούν στην: 

•    Ψυχολογική υποστήριξη και συμβουλευτική στην έγκυο, λεχωίδα, νέα μητέρα, πατέρα, καθώς και το ευρύτερο οικογενειακό και κοινωνικό περιβάλλον του ζευγαριού.
•    Ενημέρωση και πληροφόρηση σχετικά με την εγκυμοσύνη, τον τοκετό, τη λοχεία (διατροφή εγκύου/ νεογνού/ βρέφους, προσαρμογή και φροντίδα νεογνού, θηλασμός). 
•    Ενημέρωση επαγγελματιών υγείας σε θέματα που αφορούν στην ψυχική υγεία κατά την περιγεννητική περίοδο.

Η Τηλεφωνική Γραμμή Υποστήριξης της Ψυχικής Υγείας της Εγκύου και της Νέας Μητέρας, στοχεύει στην:

- Έγκαιρη ανίχνευση, τον εντοπισμό γυναικών που πάσχουν από περιγεννητικές ψυχικές διαταραχές, όπως η επιλόχεια κατάθλιψη, ή που εμπίπτουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου για την εμφάνιση αυτών και στην άμεση παρέμβαση για την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων. 
- Άρση του αποκλεισμού από την παροχή υπηρεσιών περιγεννητικής φροντίδας σε γυναίκες που διαμένουν σε απομακρυσμένες περιοχές (αγροτικές περιοχές και νησιά).
- Παραπομπή των πασχουσών, όταν αυτό κρίνεται αναγκαίο, σε Μαιευτικές και Γυναικολογικές κλινικές, Νοσοκομεία, Ψυχιατρικά Τμήματα Γενικών Νοσοκομείων, Ψυχιατρικά Νοσοκομεία και άλλες δομές ψυχικής υγείας για την ολοκληρωμένη φροντίδα και παρακολούθηση.

Πληροφορίες:

- Η Τηλεφωνική Γραμμή Υποστήριξης της Ψυχικής Υγείας της Εγκύου και της Νέας Μητέρας συστάθηκε το 2014 καλύπτοντας αιτήματα από όλη την ελληνική επικράτεια και με περισσότερες από 16.000 κλήσεις να πραγματοποιούνται τη διετία 2014-2015. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι ο εξειδικευμένος χαρακτήρας των παρεχόμενων υπηρεσιών προσέλκυσε και ελληνικό πληθυσμό που διαμένει σε χώρες του εξωτερικού (π.χ. Αγγλία, Ισπανία, Ολλανδία, Γερμανία, κ.ά.) προκειμένου να λάβει υπηρεσίες από τη Γραμμή Υποστήριξης.

- To Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στηρίζει με δωρεά του τη συστηματική λειτουργία της Τηλεφωνικής Γραμμής Υποστήριξης της ΑμΚΕ ΦΑΙΝΑΡΕΤΗ για τα επόμενα δύο έτη.

http://www.fainareti.gr/el/

Διαβάστε επίσης

SINGLES

«Ταμπέλες» και δεδομένα που δεν πρέπει ποτέ να αφήσετε να σας καθορίζουν

Το ποιος είστε δεν έχει να κάνει με νούμερα, ιδιότητες ή επιτεύγματα

SINGLES

7 βασικές συμβουλές ώστε το dating να οδηγήσει σε σχέση

Το να μπεις σε μια σχέση δεν είναι θέμα τύχης. Είναι θέμα ικανότητας.

SINGLES

11 διακριτικά σημάδια ότι είστε πιο θυμωμένοι από όσο νομίζετε

Πώς να καταλάβετε ότι ο θυμός σας επηρεάζει περισσότερο απ’ ό,τι αντέχετε

Προτεινόμενα

ΜΟΥΣΙΚΗ

Οι Bon Jovi ανακοινώνουν την κυκλοφορία του δίσκου Forever – Ακούστε το lead single με τίτλο “Legendary”

Πότε θα κυκλοφορήσει ο νέος δίσκος του συγκροτήματος;

CELEBS

Μαρίνα Πατούλη: Η αποκάλυψη για την προσωπική ζωή κι η σχέση με τον γιο της

Αποκάλυψε ποια ήταν η χειρότερή της περίοδος

ΣΧΕΣΕΙΣ

3 ισχυρά μυστικά για μια λειτουργική και ικανοποιητική σχέση

Πώς να ερωτευτείς με θεμέλια που θα έχουν διάρκεια