5 λόγοι για τους οποίους οι γυναίκες ζούμε περισσότερο από τους άντρες - AllYou.gr

Search

5 λόγοι για τους οποίους οι γυναίκες ζούμε περισσότερο από τους άντρες

Ζήτημα βιολογίας και ψυχολογίας.

> ΕΓΩ ::
24 Οκτωβρίου 2014

"Οι άντρες είναι σε μειονεκτική θέση από βιολογική αλλά και κοινωνική άποψη, από τη στιγμή της σύλληψης μέχρι το θάνατό τους", υποστηρίζει η Μαριάν Λεγκάτο, MD, καθηγήτρια Κλινικής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Κολούμπια και διευθύντρια ενός ιατρικού ιδρύματος που εστιάζει στις διαφορές μεταξύ των φύλων. Διάβασε λοιπόν γιατί το γυναικείο προσδόκιμο ζωής είναι υψηλότερο

1. Τα κορίτσια είναι πιο ανθεκτικά από τη μήτρα ακόμη. Τα αγόρια στο εμβρυακό στάδιο είναι πιο ευάλωτα σε λοιμώξεις και άλλα προβλήματα που μπορεί να παρουσιαστούν στη διάρκεια της κύησης με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο κίνδυνος πρόωρης διακοπής μιας εγκυμοσύνης.

2. Οι γυναίκες είναι λιγότερο ριψοκίνδυνες. Στις ΗΠΑ, οι τραυματισμοί σε ατυχήματα αποτελούν την τρίτη αιτία θανάτου για τους άντρες και μόλις την έκτη για τις γυναίκες. Όπως εξηγούν οι νευροεπιστήμονες, ο μετωπιαίος λοβός, περιοχή του εγκεφάλου που συνδέεται με την υπευθυνότητα και την εκτίμηση των κινδύνων, αναπτύσσεται πιο αργά στα αγόρια.

3. Οι καρδιαγγειακές παθήσεις εμφανίζονται αργότερα στις γυναίκες. Βασική αιτία θανάτου και για άντρες και για γυναίκες, τα καρδιακά νοσήματα παρουσιάζονται κατά μέσο όρο μία δεκαετία αργότερα στις δεύτερες. Τι μας προστατεύει; Τα οιστρογόνα που παράγει ο οργανισμός μας μέχρι την εμμηνόπαυση, τα οποία διατηρούν ανθεκτικές και ελαστικές τις αρτηρίες μας.

4. Οι γυναίκες διατηρούν ισχυρότερα κοινωνικά δίκτυα. Οι φίλοι είναι ένα από τα καλύτερα φάρμακα: Όσοι έχουν δυνατότερους κοινωνικούς δεσμούς αντιμετωπίζουν 50% χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου από πιο απομονωμένους ανθρώπους, σύμφωνα με μια έρευνα του Πανεπιστημίου Brigham Young. "Οι περισσότεροι άντρες έχουν την τάση να κρατούν μέσα τους το στρες και τις ανησυχίες τους, ενώ οι γυναίκες να τα μοιράζονται με άλλους", όπως εξηγεί η δρ Λεγκάτο. Οι παντρεμένοι άντρες, πάντως, έχουν υψηλότερο προσδόκιμο ζωής από τους αδέσμευτους.

5. Οι γυναίκες φροντίζουν περισσότερο την υγεία τους. Σύμφωνα με μια αμερικανική μελέτη, οι άντρες είναι 24% λιγότερο πιθανό να έχουν επισκεφτεί γιατρό μέσα στον προηγούμενο χρόνο. "Οι άντρες συχνά δείχνουν άρνηση απέναντι στην ασθένεια: υποτιμούν τα συμπτώματα γιατί δεν θέλουν να πάνε σε γιατρό να ανακαλύψουν ότι κάτι δεν πηγαίνει καλά", συμπληρώνει η δρ Λεγκάτο.

Hot αυτή τη στιγμή!

Default Image
ΠΑΙΔΙ

6 τρόποι να κάνεις μαγικά τα Χριστούγεννα του παιδιού σου

Μερικές ιδέες για να βάλεις τη μαγεία των Χριστουγέννων στο σπίτι.
ΣΧΕΣΕΙΣ

Γιατί θέλουμε εκείνους που δε μας θέλουν

Η απόρριψη είναι... εγκεφαλική διεγερτική και άκρως ε(ρε)θιστικη, υποστηρίζουν οι ειδικοί.
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

3 καλοί λόγοι να ξεκινήσεις να πίνεις χυμό βύσσινο

Το κερασάκι στην κορυφή μπορεί να είναι ξινό αλλά όχι για την υγεία σου, τονίζουν οι ειδικοί.
FASHION NEWS

Όταν το θρυλικό «Μπάγκειον» μετατράπηκε στην πιο σύγχρονη πασαρέλα μόδας

Δες τώρα την νέα συλλογή του Stelios Koudounatis για την Resort ’17 συλλογή!
BEAUTY TIPS

3 hacks για τέλεια μαλλιά σε λιγότερο από 1 λεπτό

Τέλος στις χρονοβόρες προετοιμασίες για πάντα!
ΣΧΕΣΕΙΣ

Γιατί νιώθεις καλά που ο πρώην σου χώρισε;

Σου φτάνουν τα νέα και εσύ χαμογελάς. Η επιστήμη εικάζει το γιατί.