Skip to main content

SINGLES

3 μύθοι για την ευτυχία που πρέπει να καταρρίψεις

Μήπως έχεις κάνει κάποια από αυτές τις φράσεις, μότο ζωής σου;



Πολλοί μύθοι κυκλοφορούν εκεί έξω, και μερικοί από από αυτούς αφορούν το χαμόγελό σου. Μήπως τους έχεις σημαία και πορεύεσαι λάθος; Ώρα να το διαπιστώσεις και να τους καταρρίψεις. Ξεκινάμε με τρεις από τους πολλούς:

#1. Τα λεφτά δεν αγοράζουν την ευτυχία

Τα λεφτά μπορούν να σε βοηθήσουν να είσαι πιο ευτυχισμένη, γιατί πολύ απλά είναι το μέσο για μια πιο άνετη ζωή. Έρευνα από το Woodrow Wilson School του Princeton, διαπίστωσε ότι το πικ ευτυχίας αγγίζει κάποιος όταν παίρνει μισθό 75.000 το χρόνο. Εξαρτάται βέβαια και από το κόστος ζωής... δηλαδή στην Ελλάδα εννοείται ότι και με τα μισά το χρόνο, η ζωή θα ήταν μια χαρά άνετη.

#2. Όσο πιο μεγάλες διακοπές, τόσο πιο χαρούμενοι είμαστε

Μπορεί ένα μεγάλο break να μοιάζει η απόλυτη ευτυχία, αλλά δεν είναι έτσι ακριβώς. Ψυχολόγοι υποστηρίζουν ότι ταξίδι μιας εβδομάδας μπορεί να φέρει μεγαλύτερη ευτυχία από ταξίδι δύο εβδομάδων. Και αυτό γιατί ένα ταξίδι γενικά μας τροφοδοτεί με μνήμες οι οποίες εκ των υστέρων μας κάνουν χαρούμενες. Δε χρειάζεται διάρκεια, χρειάζεται απλά να πας τις ρημάδες τις διακοπές, και θα δεις που θα νιώσεις καλύτερα, ακόμα κι αν μιλάμε για διήμερο.

#3. Πρέπει να κυνηγάμε την ευτυχία μας κάθε στιγμή

Η φιλόσοφος Jennifer Hecht λέει στο βιβλίο της The Happiness Myth , ότι υπάρχουν διάφορα είδη ευτυχίας που αλληλοσυγκρούονται. Για παράδειγμα όταν δεν περνάς καλά για να πετύχεις κάτι μεγάλο μακροπρόθεσμα, ή όταν περνάς καλά τώρα. Το μαξ της ευτυχίας στην πραγματικότητα έρχεται όταν καταλαβαίνουμε τη σημασία των άσχημων περιόδων της ζωής μας. Δεν είναι πάντα κάτι που πρέπει να παλεύουμε, αλλά έρχεται φυσικά.

Διαβάστε επίσης

SINGLES

16 σημάδια ότι αναζητάτε την ευτυχία σε όλα τα λανθασμένα μέρη

Πώς να σταματήσετε να ψάχνετε την ευτυχία εκεί που δεν θα την βρείτε

SINGLES

Πώς να καταλάβεις αν σε θέλει από τα μηνύματά του

Αποκωδικοποιώντας τη γραπτή σας επικοινωνία

SINGLES

Ο έρωτας δεν είναι σινεμά, μωρό μου…

Τοξικές σχέσεις που ρομαντικοποιήθηκαν στην οθόνη

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 18 Απριλίου

Τα εμπόδια που βρίσκονταν στον δρόμο σας θα αρχίσουν να απομακρύνονται

VIRAL

The Sympathizer: Είδαμε το πρώτο επεισόδιο της νέας σειράς με τον Robert Downey Jr.

Η νέα σειρά από τον σκηνοθέτη του «Oldboy» και «The Handmaiden» είναι ένα καταιγιστικό κατασκοπευτικό θρίλερ με φόντο το τέλος του πολέμου του Βιετνάμ.

ΣΙΝΕΜΑ

Φεστιβάλ Σύγχρονου Σουηδικού Κινηματογράφου στο Studio New Star Art Cinema

H New Star διοργανώνει μία σειρά προβολών, σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Σουηδίας.